Fler webbplatser

Cykling

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  I dag finns inom kommunen cirka fyra mil kommunala gång- och cykelvägar. Till detta cykelvägnät kan också läggas cykelleder som "Längs Strömsholms kanal" och "Mälardalsleden", som löper genom kommunen.

  Cykelvägnätet sträcker sig både inom tätorterna, men också delvis mellan kommunens tätorter, Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm och till Borgåsund i söder. Förutom de kommunala cykelvägarna finns cykelleder som passerar genom Hallstahammars kommun.

  Tips – cykla "Längs Strömsholms kanal"

  Utmed hela Strömsholms kanal följer en cykelled från Borgåsund i söder till Smedjebacken i norr. Att cykla längs kanalen är en resa på historisk mark i natursköna omgivningar. Cykelleden erbjuder många alternativ och variationer. Den som vill kan cykla korta sträckor eller hela leden med egen cykel. Det går även att hyra cykel vid Skantzö Bad & Camping i Hallstahammar.

  Tips – cykla "Mälardalsleden"

  Mälardalsleden går runt Mälaren, mestadels på asfaltsvägar, och är totalt 71 mil lång. Genom regionens tätorter går leden i stort sätt på ett bilfritt cykelnät. Utanför tätorterna går leden längs mindre byvägar och genom gamla kulturlandskap. I vår kommun passerar leden den södra kommundelen och sträckan går i öst-västlig riktning genom Strömsholm och Herrskogen.

  Det finns cykelpumpar utplacerade på fem ställen i kommunen:

  • Trädgårdsgatan i Hallstahammar
  • Vid motionscentrum i Hallstahammar
  • Strax väster om infarten till Skantzöbadet
  • Saxbacken mellan Sörstafors och Kolbäck
  • Vid Ridsportens hus i Strömsholm

  Det finns en bana för mountainbike vid motionscentrum i norra delen av Hallstahammar, strax öster om bostadsområdet Duvhällarna i Hallstahammar. Banan är cirka fyra och en halv kilometer lång och sköts av Hallsta MTB (mountainbike­föreningen).