Fler webbplatser

Hyra eller köpa bostad

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Hallstahems kundtjänst
  Telefon: 0220-774000
  E-post: info@hallstahem.se
  Besöksadress: Parkgatan 2, Hallstahammar

  I Hallstahammars kommun finns det kommunala bostadsbolaget Hallstahem som hyr ut bostäder av olika slag i kommunens tre tätorter; Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm. Förutom det kommunägda bostadsbolaget finns också ett antal privata hyresvärdar och en del bostadsrättsföreningar. Hallstahammar är annars en ganska utpräglad egna­hems­ort med villa- och rad­hus­bebygg­else.

  Det finns ingen samlad eller gemensam bostadskö eller bostadsförmedling i kommunen. Du får istället ta kontakt med repektive hyresvärd och höra dig för om lediga lägenheter.

  Hallstahem är kommunens största hyresvärd

  Det kommunala bostadbolaget Hallstahem har det största utbudet av hyresrätter i kommunen och förvaltar cirka 2 400 lägenheter och cirka 300 lokaler. Lägenheter finns i olika storlekar, allt från mindre enrumslägenheter till stora lägenheter med många rum. Du som vill flytta in i en lägenhet hos Hallstahem behöver registrera dig och samla kötid i bolagets bostadskö.

  Privata hyres­värdar och bostads­rätts­föreningar

  I kommunen finns ett flertal privata hyresvärdar. Dessa hyresvärdar och deras lediga lägenheter hittar du enklast genom att söka (googla) på internet. Det finns också ett antal marknadsplatser och portaler som marknadsför lediga lägenheter och andra fastigheter att hyra.

  Ibland finns även kontaktuppgifter till hyresvärd och ägare av en fastighet uppsatta i anslutning till en fastighet.

  I Hallstahammars kommun finns bostadsrättsföreningar som äger både flerfamiljshus med lägenheter i olika storlekar, samt radhus och parhus. Bostadsrätter till salu hittar du både hos olika mäklare men även utannonserade av privatpersoner. Även här är rekommendationen att du söker på olika mäklares webbplatser och på säljportaler som samlar en mängd objekt.

  Köpa eller bygga hus

  Kommunen bygger sällan hus i egen regi och säljer. Däremot arbeter Hallstahammars kommun aktivt med att planera och ta fram områden där tomtmark planläggs för till exempel villabebyggelse.

  Är du intresserad av att köpa en färdig villa, ett rad- eller parhus hittar du dessa saluobjekt antingen annonserade hos olika mäklare, på bostadsportaler på webben eller privatannonserade.