Fler webbplatser

Mötesplatser och aktiviteter för äldre

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Aktivitetshandledare Seniorglädje
  E-post: seniorgladje@hallstahammar.se

  Du når våra aktivitetshandledare på direktnummer 0220‑241 23, 0220‑241 21 eller 0220‑244 35

  Befattning: Anhörigkonsulent
  E-post: anhorigstod@hallstahammar.se

  Du når våra anhörigkonsulenter på direktnummer 0220‑247 28 eller 0220‑241 42

  Mötesplatserna Senior4an, Hästhoven, Myran och Hjärtpunkten är till för dig, senior och pensionär. Här ordnar Hallsta­hammars kommun med de kommunala verksamheterna Seniorglädje och anhörigstöd aktiviteter, och platserna är träffpunkt för både gammal och ny vänskap.

  I Hallstahammars kommun finns ett antal lokaler där du som är årsrik kan träffa både gamla och nya vänner. I lokalerna ordnas aktiviteter ledda av Seniorglädjes aktivitetsledare eller kommunens anhörigkonsulenter. Du kan också utnyttja de populära seniorgymmen och även boka lokalerna för att, själv eller i föreningsregi, ordna exempelvis studiecirklar eller föreläsningar.


  På mötesplatserna kan du förutom att delta i aktiviteter bara komma och ta en kopp kaffe och småprata. Att besöka våra mötesplatser är gratis, och för aktiviteter och fika tar vi ut ett självkostnadspris.


  Våra mötesplatser:

  • Senior4an på Parkgatan 4 i Hallstahammar¹
  • Hästhoven på Hästhovsvägen 1E i Hallstahammar (här finns gym och bastu)
  • Myran på Vallbygatan 17 i Kolbäck
  • Hjärtpunkten på Hagvägen 3 i Kolbäck (här finns gym)

  Sätt att ta sig till mötesplatserna

  Förutom med den ordinarie kollektivtrafiklinjen, linje 120 kan du ta dig till mötesplatserna antingen med Servicelinjen, som går en rutt på fasta tider men med flexibla hållplatser, eller med Flexlinjen som kommer och hämtar hemma och tar dig ända fram till möteslokalen. Observera att all kollektivtrafik i Hallstahammars kommun är avgiftsfri.

  ¹ På mötesplatsen Senior4an samlas flera olika verksamheter och du kan träffa aktivitetshandledare från Seniorglädje och anhörig­konsulenter från den förebyggande verksamheten, samt hela demensteamet med Silviasystrar, arbetsterapeut och avlösarservice här. För den som vill ta en fika finns en mysig cafédel att slå sig ner i. I visningsrummet "Tryggt och säkert hem" kan du lära dig mer om både digitala och analoga hjälp­medel som förenklar din vardag i hemmet.

  Den kommunala verksamheten Seniorglädje ordnar aktiviteter för dig som är årsrik i Hallstahammars kommun. Det kan vara i form av träning, sittande gymnastik, kursverksamhet, trivselträffar och temafester, underhållning, allsång, utflykter och mycket annat som bidrar till att höja livskvaliteten och sätta guldkant på tillvaron.


  Du hittar Seniorglädjes aktiviteter främst på Seniorglädjes Facebooksida, samt här på externwebben. Aktiviteterna annonseras också under Idag-spalten i Vestmanlands Läns Tidning (VLT). Programmet finns även utlagt i de olika möteslokalerna och på kommunens äldreboenden.

  På Hästhovens mötesplats finns vårt populära seniorgym där du som pensionär får träna gratis på egen hand alla dagar i veckan mellan klockan på 08.00 och 18.00. För dig som tycker om att basta finns möjlighet att boka bastun på Hästhoven för ett bastubad.


  Även på Hjärtpunkten finns möjlighet till egen träning och personal finns på plats vissa dagar att instruera och ge tips och råd. Hjärtpunkten är öppen mellan klockan 08.00 och 20.00.

  Kommunens seniorlokaler är till för att användas. Du som vill ordna aktiviteter för andra seniorer, kanske i form av studiecirklar, föreläsningar eller att du på annat sätt vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter i någon form av arrangemang, kan kostnadsfritt låna någon av möteslokalerna. Kravet för att få låna lokaler är att alla är välkomna oavsett förening. Bara man är pensionär.

   

  Kontakta aktivitetshandledarna eller kommunens kundcenter för information om när lokaler är lediga. Aktivitets­handledarna når du oftast på telefon måndag-fredag mellan klockan 08.00 och 09.30. Det går även bra att e-posta.

  Fyra glada årsrika personer som sitter på ett café