Fler webbplatser

Uppdrag som avlösare i hemmet

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Som avlösare behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang och att du vill stötta en person i dennes vardag som är viktigt, men det kan finnas tillfällen då det är bra med extra kunskap om funktions­ned­sättningen. Det är också viktigt att du kan avsätta lite tid (från en till fem timmar per vecka) för ditt uppdrag.

  Du hjälper till att avlasta anhöriga

  Vi behöver avlösare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år. Du får stöd och ersättning i form av timlön.

  Avlösarservice i hemmet är en insats som är avsedd för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. För att beviljas avlösarservice måste personen ingå i någon av de personkretsar som finns under LSS (Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade) eller ingå under SoL (Socialtjänstlagen).

  Avlösarservice är en personlig service som anpassas efter den funktionsnedsattas och familjens behov. Som avlösare tar du tillfälligt över omvårdnaden för den funktionsnedsatta. Avlösarservice är till för att ge familjen och den funktionsnedsatte tid på egen hand, för att möjliggöra att familjen kan delta i aktiviteter som den funktionsnedsatte inte deltar i. Du som avlösare ska inte ta hand om andra barn i familjen, utföra ärenden eller lämna/hämta på förskola, skola, fritidshem eller arbete.

  Det är den funktionsnedsatta och/eller dennes familj och du som avlösare som tillsammans bokar in tillfällena, högst de timmar den funktionsnedsatta är beviljad per månad.

  Anmäl ditt intresse så berättar vi mer

  Om du är nyfiken och vill veta mer om hur det är att vara avlösare är du välkommen att höra av dig till oss. Kundcenter hjälper dig att komma i kontakt med rätt person som kan berätta mer och ta emot din intresseanmälan.

  Uppdrag kräver utdrag från belastningsregistret

  Utdrag från belastningsregistret skickar du in till arbetsgivaren när du valts ut för att anställas eller fått ett uppdrag, inte när du söker jobbet. Tänk på att blanketten ska vara underskriven för hand.