Fler webbplatser

Störningsinformation

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  På den här sidan informerar vi om olika händelser som kan på­verka och störa fram­­komlig­heten i kommunen. Du får också information om annat som kan på­verka ditt dagliga liv, som avstängt vatten, el­avbrott och fel på telefoni­tjänster, gatu­belysning, fjärr­­värme eller internet­­upp­koppling och bred­­band.

  Avstängning av E18 mellan Sörstafors och Västjädra under tre nätter i oktober

  Ombyggnationen av E18 mellan Köping-Västjädra fortsätter, vilket påverkar trafiken till och från Hallstahammar.

  E18 kommer stängas av under tre nätter i oktober. E18 stängs av hela sträckan mellan Sörstafors och Västjädra, båda riktningarna. Trafiken kommer att ledas om via riksväg.56, 558, Köping. Avstängningen görs för att kunna etablera skyltar, utföra schakter samt lagning av räcke.

   

  Första tillfället är natten mellan tisdag 3/10 kl. 20 till onsdag 4/10 kl. 05.

  Andra tillfället berör natten mellan måndag 16/10 och tisdag 17/10 samt natten mellan tisdag 17/10 och onsdag 18/10.

  karta för omledning vid nattavstängning

  Ramper vid Eriksberg och Sörstafors stängs av i omgångar under hösten

  Ombyggnationen av E18 mellan Köping-Västjädra fortsätter under hösten, vilket kommer påverka ramperna vid Eriksberg och Sörstafors under oktober-november. För alternativ väg under ombyggnationen se karta nedan.

  Avstängning av avfartsramp 126 Eriksberg

  Rampen stängs av mellan måndagen den 16 oktober-torsdagen den 19 oktober.

  Avstängning av avfartsramp 125 Sörstafors

  Rampen stängs av under vecka 44-45. Anledningen till att avstängningen dröjer är att en större modell av asfaltsläggare behöver användas.

  Omledning av trafik under avstängning

  År 2022-2025

  Motorvägsbygge E18
  Trafikverket bygger om cirka 25 kilometer av E18 till motorväg. Delar av arbetet sker inom Hallstahammars kommuns gränser. Framkomligheten påverkas under tiden som arbetet pågår, exempelvis kan köer uppstå vissa tider.

   

  Observera att passager och vägtunnlar som passerar under E18 har stängts av eller kan komma att stängas av under vägarbetets gång. Trafikverket skyltar med omledningar och alternativa vägar där avstängningar finns.

  Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vägarbeten:

  • Visa alltid hänsyn. Kör sakta och uppmärksamma tillfälliga trafikhänvisningar. Tänk på säkerheten både för de som arbetar vid vägarbetet men också för dina medtrafikanter. Om du har möjlighet, välj en annan väg.
  • Framkomligheten begränsas. Du kan behöva parkera din bil utanför tomten om vårt arbete blockerar din infart.
  • Säkerhet vid avspärrat område. För din och vår säkerhet ber vi dig att inte vistas innanför avspärrat arbetsområde. Föräldrar, håll gärna ett extra vakande öga på barnen.

  Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vattenavstängning

  • Tappa gärna upp vatten i förväg
   Inför ett planerat arbete på vatten- och avloppsnätet får de boende i området som berörs direktinformation i brevlådan. En lämplig åtgärd är att du inför vattenavstängningen tappar upp några liter vatten att använda i hushållet.
  • Vanligt att vattnet miss­färgas efter ett lednings­arbete
   Efter att en vattenledning varit avstängd kan missfärgat eller grumligt vatten förekomma när vattnet kopplas på igen. Detta är ofarligt men vi rekommenderar att du låter vattnet rinna ett tag och spolar ordentligt innan du använder det. Det är även bra att vara uppmärksam på missfärgat vatten om du ska tvätta ljusa kläder eller textilier.

  Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på gatubelysning eller annan belysning som Hallstahammars kommun ansvarar för. Om du upptäcker belysning som inte fungerar är vi tacksamma om du felanmäler detta via kommunens e‑tjänst.

  Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på kommunens telefonisystem, och det därför inte skulle gå att ringa till Hallstahammars kommun.

  Utropstecken i röd pratbubbla - indikerar varning och uppmärksamhet!