Fler webbplatser

Störningsinformation

    Telefon: 0220-24000
    E-post: kundcenter@hallstahammar.se
    Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

    Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

    Öppettider i kundcenter
    1 sept - 31 maj (vintertid)
    Måndag-torsdag 08.00-16.30
    Fredag 08.00-16.00

    1 juni - 31 augusti (sommartid)
    Måndag-torsdag 08.00-16.00
    Fredag 08.00-15.00

    Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

    Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

    På den här sidan informerar vi om olika händelser som kan på­verka och störa fram­­komlig­heten i kommunen. Du får också information om annat som kan på­verka ditt dagliga liv, som avstängt vatten, el­avbrott och fel på telefoni­tjänster, gatu­belysning, fjärr­­värme eller internet­­upp­koppling och bred­­band.

    Från och med vecka 4-2024 till och med hösten 2024

    Väg 621 stängs av vid passagen under E18
    Trafikverket stänger av passagen på väg 621 under E18 mellan Svedvi och Berga. Detta för att utföra arbetet med att riva den gamla bron och ersätta den med en ny betongbro på ett säkert sätt.

     

    Trafikverket skyltar med omledning och alternativa vägar via väg 555, 619 och 620. Se karta.

    Omledning av trafik på grund av avstängd väg 621.
    Bilden visar passage under E18, väg 621

    År 2022-2025

    Motorvägsbygge E18
    Trafikverket bygger om cirka 25 kilometer av E18 till motorväg. Delar av arbetet sker inom Hallstahammars kommuns gränser. Framkomligheten påverkas under tiden som arbetet pågår, exempelvis kan köer uppstå vissa tider.

     

    Observera att passager och vägtunnlar som passerar under E18 har stängts av eller kan komma att stängas av under vägarbetets gång. Trafikverket skyltar med omledningar och alternativa vägar där avstängningar finns.

    Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vägarbeten:

    • Visa alltid hänsyn. Kör sakta och uppmärksamma tillfälliga trafikhänvisningar. Tänk på säkerheten både för de som arbetar vid vägarbetet men också för dina medtrafikanter. Om du har möjlighet, välj en annan väg.
    • Framkomligheten begränsas. Du kan behöva parkera din bil utanför tomten om vårt arbete blockerar din infart.
    • Säkerhet vid avspärrat område. För din och vår säkerhet ber vi dig att inte vistas innanför avspärrat arbetsområde. Föräldrar, håll gärna ett extra vakande öga på barnen.

    Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vattenavstängning

    • Tappa gärna upp vatten i förväg
      Inför ett planerat arbete på vatten- och avloppsnätet får de boende i området som berörs direktinformation i brevlådan. En lämplig åtgärd är att du inför vattenavstängningen tappar upp några liter vatten att använda i hushållet.
    • Vanligt att vattnet miss­färgas efter ett lednings­arbete
      Efter att en vattenledning varit avstängd kan missfärgat eller grumligt vatten förekomma när vattnet kopplas på igen. Detta är ofarligt men vi rekommenderar att du låter vattnet rinna ett tag och spolar ordentligt innan du använder det. Det är även bra att vara uppmärksam på missfärgat vatten om du ska tvätta ljusa kläder eller textilier.

    Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på gatubelysning eller annan belysning som Hallstahammars kommun ansvarar för. Om du upptäcker belysning som inte fungerar är vi tacksamma om du felanmäler detta via kommunens e‑tjänst.

    Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på kommunens telefonisystem, och det därför inte skulle gå att ringa till Hallstahammars kommun.

    Utropstecken i röd pratbubbla - indikerar varning och uppmärksamhet!