Fler webbplatser

Kulturhuset och kreativ verksamhet

Filmmaker editing video footage during night time in home kitchen. Content creator in home working on montage of film using modern software for editing late at night.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för att alla kommuninvånare ska få ta del av olika evenemang inom musik, dans, teater, konst, film och foto. De offentliga föreställningar och workshops som arrangeras i kommunen faller under enheten allmänkultur.

Hallstahammars kommun jobbar under året med en rad traditionella evenemang som valborgsfirande, midsommarfirande, julmarknad och flera andra. Även stöd till föreningar, kulturbidrag och stipendier är sådant som kultur- och fritidsförvaltningen sköter om.

Vi har ett nära samarbete med hembygdsföreningar, kulturföreningar, organisationer och intressegrupper som bidrar med hjälp och kunskap för att utveckla kulturlivet i Hallstahammars kommun. Vi arbetar också tillsammans med Region Västmanland i projektet En Kultur För Alla.

Kommunen ansvar också för konstsamling, för vissa museum och kulturminnen. För att kunna planera för kommunens framtida kulturbehov hålls dialoger med olika intressegrupper och föreningar.

För att lättast hitta information om kulturevenemang besöker du kommunens evenemangskalender och följer Kulturhuset på sociala medier.