Fler webbplatser

Kakor (Cookies)

  En kaka (cookie) är en liten textfil som webb­platsen du besöker spara på din dator.

  Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Det går att använda informationen i kakan för att följa hur användare surfar.

  Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

  Vi använder kakor på hallstahammar.se

  På hallstahammar.se används kakor för att få fram besöksstatistik. Ingen personlig information som e-post eller namn sparas om dig som besökare Däremot sparas IP-adress tillfälligt hos Sitevision som är vår leverantör av webbplatsen som spar IP-nummer i sex månader på svensk server. IP-adresserna raderas sedan. Även verktyget som vi använder för att samla besökarstatistik registerar IP-nummer. För att värna besökarens integritet använder vi IP-anonymisering vid datainsamlingen. Det betyder att de sista siffrorna i IP-numret maskeras. Besökarstatistiken använder kommunen för att utveckla webbplatsen.

  Kakor används också för full funktionalitet på de e-tjänster som är kopplade till kommunens webbplats via andra system. Som exempel kan nämnas Bibliotekskatalogen. Den kan användas utan att kakor tillåts, men för att få full funktionalitet måste kakor tillåtas.

  För att undvika kakor

  Om du vill undvika kakor kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar kakor eller informerar om att en webbsida innehåller kakor.

  Mer information om hur du går till väga för att spärra kakor finns i din webbläsares hjälpavsnitt.