Fler webbplatser

Fritidshemmens öppettider och verksamhet

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Fritidshemmen på respektive skola har öppet före och efter skoldagen. I fritidshemmets verksamhet förenas omsorg och pedagogik. Arbetet planeras för att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid som varieras och utgår från barnens behov och intressen.

  Fritids har öppet morgnar, eftermiddagar och kvällar

  Fritidshemmens och avdelningarnas öppettider kan skilja sig lite åt, men huvudprincipen är att ditt barn vistas på fritids den tid du behöver omsorg för att du arbeter eller studerar. De flesta fritidshemmen öppnar klockan 06.30 och har öppet till 18.30.

  På fritidshemmen serveras frukost på morgonen och mellanmål för de barn som är kvar på eftermiddagen.

  Lämna in aktuellt schema

  Vistelsetiden, som är den tid ditt barn vistas på fritids, är en skriftlig överenskommelse mellan dig och Hallstahammars kommun. Vistelsetiden förläggs utifrån dina arbetstider eller studietider inklusive restid. Du behöver lämna in aktuellt schema över de tider ditt barn behöver vara på fritids.

  Fritidsplats när vårdnadshavarna jobbar på obekväma arbetstider

  Arbetar du och den andre vårdnadshavaren obekväma arbetstider behöver ni båda lämna in ett intyg. Intyget behöver skrivas under av era arbetsgivare. Det räknas som obekväm arbetstid mellan klockan 05.00 och 06.30 samt klockan 18.30 till 22.00.

  Har du behov av fritidshemsplats under obekväma arbetstider erbjuds plats på våra förkolor Jan Pers Backe i Hallstahammar och LärKan i Kolbäck.

  Fritids under lov och semester

  När du som förälder och vårdnadshavare har semester ska även ditt barn vara ledigt från fritids. Fritidshemmen är öppna under skollov för de barn som behöver omsorg. Under loven kan dock flera skolor samarbeta och slå samman sina verksamheter.

  Fritids för barn som bara behöver plats under loven – lovdagsomsorg

  Om ditt barn behöver en plats i fritidshemmet endast under lovdagar behöver du ansöka om lovdagsomsorg. Ansökan om plats i fritidshem på sommarlovet ska lämnas in senast 30 april. För övriga lovdagar ska ansökan lämnas in vid höstterminens start. Avgift tas ut med 1/10 av hushållet gemensammas inkomst före skatt. Avgift debiteras efter överenskomna dagar även om de inte utnyttjas.

  Verksamheten stänger för kompetensutveckling fyra dagar per läsår

  För att kunna hålla en hög kvalitet inom förskola, skola och fritidshem behöver alla medarbetare utveckla sin kompetens. Det kan innebära att gå olika kurser, lyssna på föreläsare men även planera och reflektera över verksamheten. Under dessa kompetens­utvecklings­dagar, (stängningsdagar) är den ordinarie verksamheten stängd.

  För dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg de dagarna ordnar kommunen tillfällig omsorg på någon av våra förskolor och fritidshem. För vår planering behöver vi minst två veckor i förväg veta om ditt barn behöver omsorg under stängningsdagen. Det berättar du för medarbetarna på barnets ordinarie fritidshem.

  Kompetensutveckling ingår i vår verksamhet och kompetensutvecklingsdagarna är alltså inräknade i omsorgstaxan. Något avdrag på avgiften görs inte.

  Mer information

  Har du frågor är du välkommen att kontakta kommunens kundcenter. Kommunvägledarna hjälper dig eller lotsar dig vidare till rätt person.