Fler webbplatser

Vallmobadet

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Telefon: 0220-24299
  E-post: vallmobadet@hallstahammar.se
  Besöksadress: Vallmogatan 21, Kolbäck

  På grund av den rådande situationen med fortsatt stor smittspridning och hårdare restriktioner är Vallmobadet helt stängt åtminstone fram till den 24 januari 2021. Vårterminens babysims-, minisims och simskolekurser samt övriga grupp­verksamheter är inställda och framflyttade. Inga nya datum för kursstarter är satta. Mer information kommer så snart sådan finns.

  • För att minska risken för trängsel i omklädningsrum och duschutrymmen ser vi gärna att besökarna undviker att duscha på Vallmobadet före och efter badbesöket.
   • Duscha, byt om och ta på dig rena kläder utanpå dina badkläder innan du besöker badet.
   • Efter badet rekommenderar vi att du när du byter om enbart torkar av dig och sätter på torra kläder, samt duschar när du kommer hem.
   • Obs! Vi vill absolut inte att någon åker hem med blöta kläder. Vallmobadets duschar finns tillgängliga för alla som vill och behöver!
  • Respektera och visa hänsyn till andra besökare genom att hålla avstånd och följa restriktionerna som finns på badet.
  • Bastun är avstängd.
  • Flera av våra skåp är avstängda för att öka avståndet mellan badgästerna i omklädningsrummen. Ta gärna med dina saker ut i simhallen när du badar, så att fler kan använda skåpen vid omklädning.
  • Sprid ut er i badet och använd gärna alla våra omklädningsrum även de på baksidan (rehab).
  • Barn 0-6 år: 25 kronor, med 10-kort 225 kronor
  • Skolungdom: 40 kronor, med 10-kort 360 kronor
  • Pensionär: 50 kronor, med 10-kort 450 kronor
  • Vuxen 60 kronor, med 10-kort 540 kronor

  Babysim är en mysig upplevelse som skapar en unik kontakt mellan barnet och den vuxne. Tillsammans simmar ni i varmt och skönt vatten i en positiv och lugn miljö. Med stöd av våra utbildade instruktörer kan du som vuxen fokusera på barnet fullt ut. Du anmäler till grupper för babysim inför höst- och vårterminsstarten via Vallmobadeta bokningssida. När grupperna är fulltecknade försvinner alternativet från bokningssidan. När en kurs startat tas inga nya anmälningar emot.


  Babysimmets olika steg

  Stegen är baserade på ålder. Har ditt barn inte gått något tidigare steg behöver du följa åldersgränserna. Har ditt barn gått tidigare steg kan du gå vidare till nästa steg oavsett om barnet uppfyller den ålder som står eller inte.

  • Steg 1: från 3 månader (I steg 1 ingår en babysimsbyxa) 
  • Steg 2: från 6 månader
  • Steg 3: från 9 månader

  Kurserna i babysim består av tolv tillfällen.

  Varje grupp har åtta platser. Har du frågor om vilken grupp som kan passa ditt barn är du välkommen att kontakta Vallmobadet. Medarbetarna svarar gärna på dina frågor.

  Pris för babysim

  • Steg 1: 1350 kr/termin
  • Steg 2 och 3: 1200 kr/termin

  Anmälan

  Babysim på egen hand är inställt från och med fredag 13 november.

  Minisim riktar sig till barn i åldrarna 1,5-5 år. Vi välkomnar alla oavsett vattenvana. Du som vuxen är med ditt barn i vattnet (ingår i kurspriset). Du anmäler till grupper för minisim inför höst- och vårterminsstarten via Vallmobadets bokningssida. När grupperna är fulltecknade försvinner alternativet från bokningssidan. När en kurs startat tas inga nya anmälningar emot.


  Minisim har som mål att öka barnets vattenvana och balans i vattnet. Varje lektion för minisimmarna är cirka 30 minuter. Kurserna i minsim består av tolv tillfällen. Har du frågor om vilken grupp som kan passa ditt barn är du välkommen att kontakta Vallmobadet. Medarbetarna svarar gärna på dina frågor.

  Pris för minisim:

  • 1400 kr/kurs

  Anmälan

  Plask och lek är till för barn från 4 år och perfekt för de barn som är färdiga eller för stora för minisimmet men inte riktigt redo för simskolan. Vi har enkla lekar och övningar i lilla bassängen för att förbereda dem för simskolan. Inga vuxna i vattnet, barnen är ensamma med en ledare i vattnet. Föranmälan per gång via Vallmobadets bokningssida krävs med anledning av covid-19. 


  Praktisk information:

  • Plask och lek startar vecka 37 (uppehåll vecka 44) 
  • Onsdagar kl. 16.30-17.00
  • Insläpp på badet från kl. 16.15

  Pris: 50 kronor/gång

  Vallmobadets simskola är uppdelad i tre steg; nybörjare, steg ett och steg två. Simskolan riktar sig till barn som fyllt eller fyller fem år under året. I simskolan är du som målsman inte med i bassängen längre. Du anmäler till grupper för simskola inför höst- och vårterminsstarten via Vallmobadeta bokningssida. När grupperna är fulltecknade försvinner alternativet från bokningssidan. När en kurs startat tas inga nya anmälningar emot.

   

  Varje lektion i simskolan är cirka 30 minuter. Simskolans kurser består av tolv tillfällen.


  Simskolans olika steg:

  • Simskola nybörjare
   För barn från det år då hen fyller fem år. Barnet ska kunna vara ensam i bassängen tillsammans med simläraren. I den här gruppen får barnen träna på vattenvana, balans i vattnet och lära sig bröstsims armtag bland annat.
  • Simskola steg 1
   För att barnet ska kunna gå vidare till steg 1 bör barnet våga vara i stora bassängen, samt våga simma själv med hjälpmedel och inte ha problem med att doppa huvudet under vattnet. I den här gruppen får barnen träna på bröstsim och ryggsim, balans i vattnet, vattenvana, att kunna ta sig fram utan simhjälpmedel.
  • Simskola steg 2
   För att barnet ska kunna gå vidare till steg 2 bör barnet våga simma själv med flythjälpmedel, simma på den djupa delen av bassängen och även kunna ta sig fram utan simhjälpmedel 5-10 meter. I steg 2 får barnet träna på att förbättra sin teknik i simningen och sin uthållighet, målet är att barnet ska kunna simma 25 meter utan simhjälpmedel.

  Har du frågor om vilken grupp som kan passa ditt barn är du välkommen att kontakta Vallmobadet. Medarbetarna svarar gärna på dina frågor.


  Efter de tre stegen är barnet klar på Vallmobadets simskola.

  Pris för simskolan

  • 1100 kr/kurs

  Anmälan

  Vattengymnastik är en skonsam och effektiv träningsform. På Vallmobadet finns grupper för vattengymnastik med entusiastiska och peppande ledare där du som tränar gör det utifrån dina egna förutsättningar. Vattengymnastiken riktar sig i första hand till vuxna och äldre ungdomar. Du anmäler till grupper för vattengymnastik inför höst- och vårterminsstarten via Vallmobadeta bokningssida. När grupperna är fulltecknade försvinner alternativet från bokningssidan.

   

  Vattencrossfit är en relativt tuff stationsbasserad träningsform med övningar både på bassängkanten och i vattnet, där man använder olika typer av redskap vid stationerna. På Vallmobadet finns träningspass i vattencrossfit med entusiastiska och peppande ledare. Vattencrossfit riktar sig i första hand till vuxna och äldre ungdomar. Du anmäler dig veckovis via Vallmo­badets bokningssida. 


  På grund av rådande coronarestriktioner så är vattencrossfit inställt tills vidare.

   

  Pris: 70 kronor/person

  Interiörbild från Vallmobadet i Kolbäck