Fler webbplatser

Om vattenläcka uppstår eller vattnet stängs av

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Det händer att läckor uppstår på det kommunala vattenledningsnätet eller att vi av andra anledningar kan behöva stänga av vattnet tillfälligt. Information om planerade och akuta vattenavstängningar läggs ut på kommunens externa webbplats och i kommunens sociala mediekanaler (främst Facebook). Hjälp oss gärna genom att anmäla fel på vatten- eller avloppsledningar som du upptäcker.

  Att tänka på om vattnet stängs av

  Om vattenledningsarbetet är planerat informerar vi om detta i förväg. Du har då möjlighet att tappa upp vatten i dunkar och andra kärl.

  Skulle en större vattenläcka uppstå och vattnet stängas av under längre tid ställs dricksvattentankar ut på olika ställen i kommunen.

  Under tiden ledningsarbete pågår och vattnet är avstängt bör du vara noga med att stänga alla kranar i hemmet. Risk finns annars att vatten sprutar ut okontrollerat när vattnet slås på igen och vattentrycket återkommer.

  När arbetet med ledningsnätet är avslutat och vattnet kopplas på igen kan vattnet ibland vara grumligt eller missfärgat. Dessa missfärgningar är ofarliga och försvinner då du låter vattnet spola igenom kranen lite extra.

  Missfärgat vatten kan färga av sig på vita eller ljusa kläder vid tvätt, så rekommendationen är att avvakta med tvätt av ljusa kläder tills vattnet återfått normal klarhet.