Fler webbplatser

Boendestöd för dig med psykisk ohälsa eller psykisk funktionsnedsättning

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Telefon: 0220-24207

  På vår mottagningstelefon når du oss under kontorstid. Om det är akut och du behöver ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås.

  Är det riktigt akut ska du alltid ringa 112.

  Du som bor i eget boende och lever med psykisk och/eller kognitiv funktionsnedsättning, har en psykisk ohälsa eller missbruk kan ansöka om boendestöd. Boendestöd är en praktisk och social insats som ska stötta dig i att uppnå en fungerande, självständig vardag. Boendestöd är en insats enligt Socialtjänstlagen (SoL) som kräver ett biståndsbeslut.

  Stöd för att förändra din vardag

  Du som har en psykisk och/eller kognitiv funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller missbruk kan få boendestöd om du behöver hjälp för att klara vardagen. Boendestöd är kostnadsfritt och handlar främst om motivation.

  Stödet innebär att en person kommer hem till dig och stöttar dig i praktiska vardagssysslor som du tycker är svårt att göra själv. Stödet är individuellt och utformas på olika sätt efter dina behov. Syftet är att du ska utveckla din förmåga att klara vardagen och vardagliga situationer på egen hand. Boendestödjarna arbetar för att du ska utvecklas personligt och socialt. Målet är att du så småningom ska klara av att bo självständigt utan stöd och att öka dina möjligheter till social gemenskap och delaktighet i samhället.

  Boendestöd förutsätter att du bor hemma i en egen bostad. För att få boendestöd behöver du ett biståndsbeslut.

  Så här ansöker du om boendestöd

  För att ansöka om bistånd ringer du till socialtjänstens mottagningstelefon för vuxna och bokar en tid för ett personligt möte med en biståndshandläggare. Du kan även ringa kundcenter som lotsar dig vidare till rätt person.

  Du kan också ansöka om stödinsatsen direkt här på webben: