Fler webbplatser
Stöd och omsorg

Årets handledare 2023 finns hos Stöd i eget boende i Hallstahammars kommun

Jemail Saitov på Stöd i eget boende har blivit utnämnd till Årets Handledare i Vård- och Omsorgscollege Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Det är Yrkesgymnasiet i Västerås som nominerat Jamail Saitov till utmärkelsen.

Motiveringen lyder så här:

”Genom att visa moment och vanliga förekommande uppgifter med stolthet för sitt yrke. Med gott omdöme och kunskaper visar han stort tålamod och engagemang till vårdtagare, lärling/elever samt sina kolleger.

Att involvera lärling/elev i alla förekommande moment där eleven får visa sitt eget lärande genom att planera, utföra samt reflektera efter varje moment.
Handledaren stöttar elev/lärling i moment samt i den teoretiska delen som är i form av uppgifter från skolan och som bör diskuteras med handledaren, där handledaren stöttar eleven och visar och inspirerar eleverna.”

- Jag är glad och tacksam över utmärkelsen. Det är kul och viktigt att stötta och vägleda elever inför sina kommande arbetsuppgifter. Jag vill tacka min chef och mina kollegor för det fina stöd som jag fått av dem, säger Jemail själv om utmärkelsen.

Enhetschef Maria Örtevall är stolt.

- Vi är otroligt glada och stolta över att Jemail har fått utmärkelsen, det är han värd. Med tanke på kommande demografi så är det otroligt viktigt att vi tar hand om våra elever/lärlingar som förhoppningsvis blir våra kommande arbetskamrater framöver.

Utmärkelsen firades nyligen med kaffe och tårta.