Fler webbplatser
Samhällsplanering

Fortsatt bostadsbyggande i en växande kommun

Kommunstyrelsen tog den 24 januari 2022 beslut om ett markanvisningsavtal som innebär att TB-Gruppen bereds möjlighet att bygga bostäder på fastigheten Niten 2 som ligger i området mellan Fasanvägen och Videvägen i Hallstahammar. TB‑Gruppen räknar med en säljstart nu i vår och en byggstart till hösten.

Kartbild som visar fastigheten Niten 2 i HallstahammarFörstora bilden

Det har de senaste åren byggts flera nya bostäder i området runt Fasanvägen, med en blandning av upplåtelseformer och av olika byggaktörer. TB-Gruppen är en ny aktör och har tidigare inte byggt bostäder i Hallstahammars kommun men färdigställer precis ett projekt med parhus och radhus i Gäddeholm i Västerås kommun.

TB-Gruppen är en privatägd bygg- och fastighetskoncern som utvecklar, förädlar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder i Göteborgsregionen samt i Stockholm, Uppsala och Västerås, dels för försäljning, dels för långsiktigt ägande med egen förvaltning.

TB-Gruppen har varit verksamma i Mälardalen i många år men har sedan 2021 etablerat ett kontor i Västerås för att utveckla verksamheten med fokus på områden i och runt Västerås.

På fastigheten Niten 2 kommer det att byggas bostadsrätter som kan locka alltifrån de äldre villasäljarna som önskar ett 1-planshus med goda förvaringsmöjligheter till det unga paret som önskar ett rymligt och prisvärt 1,5-planshus att växa i.

Vi på TB-Gruppen Bostad är glada för möjligheten att få uppföra kvalitativa bostäder som utstrålar känsla och värme i Hallstahammar. Vårt mål är att Hallstaborna får ett område som gör ett vackert avtryck, samtidigt som det harmonierar med den befintliga bebyggelsen, säger Albin Samuelsson, affärschef, TB-Gruppen Bostad AB.

Detta projekt blir ett bra tillskott till området och för Hallstahammars kommun. Det ligger i linje med kommunens visioner för området. Det är också extra roligt med en ny aktör som vill satsa i kommunen, och som har en produkt som kan locka en bred målgrupp, lägger Anna Windal, samhällsbyggnadschef i Hallstahammars kommun till.

Enligt tidplanen kan bostäderna tidigast stå klara för inflyttning i slutet av 2024.

Villor i Hallstahammar