Fler webbplatser
Boende, miljö och trafik

Sandupptagningen i kommunen är i full gång

Arbetet med sandupptagning efter vintern är nu på väg söderut i kommunen. Gänget med sina arbets­fordon jobbar nu i Kolbäck. Hjälp oss gärna genom att borsta grus från trottoaren vid din fastig­het ut på gatan och ställ gärna in din bil på garage­­uppfarten för att under­lätta arbetet.

Inledningsvis sopas centrala gång- och cykelvägar samt Hallstahammars och Kolbäcks centrum, för att därefter följas av den uppgjorda prioriterings­ordningen. För att inte samma område alltid ska sopas sist så alternerar vi i vilket område arbetet startar.

Jämna årtal börjar sandupptagning och sopning av gator och cykelvägar i den norra kommundelen, alltså Hallstahammars tätort. Observera dock att Hallstahammars och Kolbäcks centrum alltid är de områden som städas först. Prioriteringsordningen kan ändras utifrån aktuellt snöläge.

Det finns även ett särskilt arbetslag som städar mindre ytor, torg och små parkeringar. Här genomförs städning utifrån när t ex en parkering har få bilar på plats.

Det är viktigt att veta att vi alltid måste utgår från aktuella väderförhållanden i arbetet. Är det mycket snö kvar i ett område kommer vi börja arbetet i ett annat så att vi kan arbeta effektivt för invånarnas bästa.