Anders, fordonssamordnare

  Möt Anders som samordnar allting som har med kommunens fordon att göra.

  Anders, fordonssamordnare

  Varför har du valt att jobba inom just ditt yrke?

  - Bilar och maskiner har alltid varit ett intresse för mig och jag har jobbat såväl som fordonsmekaniker och med entreprenadmaskiner. Tjusningen i rollen som fordonssamordnare är att jag har stor nytt av min erfarenhet och mitt intresse för fordonsteknik och att jag kan använda det för att optimera och kostnadseffektivisera vår fordonsflotta, där bilarna används inom många olika områden.

  Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

  - Min roll är väldigt varierad, men jag arbetar mycket med stöd till våra verksamheter men även med förmedling av reparationer och service. Andra uppgifter är utbildning av medarbetare, skadehantering och självklart att arbeta med ekonomisk uppföljning och optimering.

  Vad är det roligaste med ditt jobb?

  - Det är att samverka med enheterna, att lyssna till önskemål och utbilda. Sedan tycker jag om att jag hela tiden håller mig uppdaterad med ny teknik inom bilindustrin. Ibland kan jag också laga något som är enkelt åtgärdat.


  Berätta något som alla inte vet om just ditt jobb

  - Kommunen har 112 fordon. Vi är 100% fossilfria gällande drivmedel och har under 2022 kunnat minska våra kostnader, vilket känns jättebra.