HAM - ESSENS

6 april - 18 maj

HAM består av Pål Hermansson, Mats Andersson och Erik Malm

HAM är en ny skandinavisk konstfotogrupp bestående av fotograferna Pål Hermansen, Mats Andersson och Erik Malm. De är alla djupt rotade och inspirerade av naturen i sina verk, samtidigt som de distanserar sig från den traditionella, biologiskt fokuserade naturfotograferingen. Det personligt konstnärliga och känslomässiga uttrycket, som visar fotografernas hängivenhet för naturen, är betydligt viktigare än att visa den tekniskt perfekta bilden av ett landskap i soluppgång eller en action-bild tagen med 1/8000 sekund.

Hermansen, Andersson och Malm har alla funnit och utvecklat sina egna uttryck, och de tekniker som krävs är ett resultat av långt och tålmodigt arbete. De tre fotografernas olika tillvägagångssätt innebär att deras verk berikar och förstärker varandra, så att resultatet är större än insatsen. HAM syftar till att befinna sig i frontlinjen när det gäller utvecklingen av ett personligt fotografiskt uttryck inom natur- och miljöfrågor.

Naturfotografiska presenterar gruppens första gemensamma utställning. Den har inget tema, förutom att visa en essens av fotografernas bildupplevelse, en essens av världen som den uppfattas ur deras synvinkel, en essens av möten mellan människa och natur.