BRUTUS ÖSTLING - RETROSPEKTIVT

1 juni - 31 december

Brutus Östling tillhör en av de mest uppskattade naturfotograferna i Sverige. Med ett tio-tal böcker, och nära tusen bildföredrag under de senaste femton åren, har han gjort sig känd även utanför naturfoto-genren. Inte minst tack vare att hela fyra av hans böcker utnämnts till Årets Pandabok av WWF, och att han 2009 fick motta det prestigefyllda Augustpriset för sin bok Att överleva dagen. Böckerna har dessutom översatts till en rad andra språk, och engelska Outdoor Photographer skrev bland annat så här om Brutus i en recenssion: ”Probably the best bird photographer in the world”.

Många har låtit sig inspireras av hans rika bokproduktion, som exempelvis innefattar storsäljare som; Mellan vingspettsarna, Örnarnas rike, Pingvinliv, Kaxiga fåglar, Bevingat, och Konsten att fotografera fåglar.

Naturfotografiska är stolta över att kunna presentera Brutus Östling, då han för första gången gör en tillbakablick på hela sin oerhört framgångsrika karriär. I en retrospektiv utställning får vi se prov på de allra bästa bilderna från samtliga bokprojekt.