BIOFOTO-DAMER - SPÅR

25 maj - 14 september

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naturfotoföreningen BioFoto har lokalavdelningar i Norge, Sverige och Finland, och räknar ca 1500 medlemmar totalt. De har också en synnerligen aktiv ”kvinnogrupp” som nu producerar sin andra större utställning på två år. 40 kvinnliga fotografer, med representation från hela Norden, har samlats kring titeln ”Spår”. I den tematiska utställningen vill de peka på de negativa konsekvenser och avtryck människans leverne sätter i naturen.

Så här beskriver de sin utställning:

”Den mänskliga kulturen står inför sin största utmaning någonsin, både lokalt och globalt, och vi vill med utställningens tema väcka alla till insikt om behovet av att förändra våra vanor och rutiner för en mera hållbar utveckling. Alla våra dagliga handlingar påverkar vår värld. Det gäller såväl den pågående klimatförändringen som naturens ekosystem och biodiversitet. Vi har nått gränsen för hur mycket jorden kan tåla. Vi har exploaterat naturen så långt att vi nu är tvungna att göra en grundläggande omprövning av vår verksamhet och vår syn på naturen som vi är helt beroende av. Vi måste konsumera mindre och inse betydelsen av miljöaspekterna i lika hög grad som ekonomin”.

Naturfotografiska välkomnar detta fina initiativ till utställningstema, och ser mycket fram emot att kunna visa upp Biofoto-fotografernas starka budskap som årets sommarutställning.

Om auktionen

Den 14 september håller Naturfotografiska auktion på samtliga 31 tavlor som ingår i utställningen Spår, och som presenteras på följande sidor. Skådeplatsen för detta mycket speciella arrangemang kommer att meddelas senare (www.naturfotografiska.se). Festkvällens konferencier, tillika auktionsutropare, är en mycket omtyckt och
respekterad TV-profil, nämligen Pekka Heino. Då detta i hög grad är ett Nordiskt samarbete, känns det väldigt fint att vi har sverigefinska Heino – med sin gedigna erfarenhet av att leda program och galor – som håller i trådarna.
Vi väntar oss stor uppslutning och många budgivare i denna vällovliga auktion, och det går bra att redan nu maila in bud på tavlorna till: info@naturfotografiska.se