BIOFOTO-DAMER - SPÅR

25 maj - 14 september

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naturfotoföreningen BioFoto har lokalavdelningar i Norge, Sverige och Finland, och räknar ca 1500 medlemmar totalt. De har också en synnerligen aktiv ”kvinnogrupp” som nu producerar sin andra större utställning på två år. 40 kvinnliga fotografer, med representation från hela Norden, har samlats kring titeln ”Spår”. I den tematiska utställningen vill de peka på de negativa konsekvenser och avtryck människans leverne sätter i naturen.

Så här beskriver de sin utställning:

”Den mänskliga kulturen står inför sin största utmaning någonsin, både lokalt och globalt, och vi vill med utställningens tema väcka alla till insikt om behovet av att förändra våra vanor och rutiner för en mera hållbar utveckling. Alla våra dagliga handlingar påverkar vår värld. Det gäller såväl den pågående klimatförändringen som naturens ekosystem och biodiversitet. Vi har nått gränsen för hur mycket jorden kan tåla. Vi har exploaterat naturen så långt att vi nu är tvungna att göra en grundläggande omprövning av vår verksamhet och vår syn på naturen som vi är helt beroende av. Vi måste konsumera mindre och inse betydelsen av miljöaspekterna i lika hög grad som ekonomin”.

Naturfotografiska välkomnar detta fina initiativ till utställningstema, och ser mycket fram emot att kunna visa upp Biofoto-fotografernas starka budskap som årets sommarutställning.

Om auktionen

Välkommen på en auktion för Östersjön
Lördagen den 14 september klockan 16.00 på Kulturhuset vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen att delta i en auktion för Östersjön. Naturfotografiska galleriet och fotografkonstellationen Biofoto damer bjuder in till en auktion av samtliga verk i den populära utställningen Spår som visats i galleriet under sommaren.

Intäkter från auktionen
Samtliga intäkter från auktionen går oavkortade till ett fortsatt arbete för en frisk havsmiljö i Östersjön via Baltic Action Group. Varken Biofoto eller Naturfotografiska galleriet tar någon del av intäkterna.

Utropspris
Samtliga tavlor har utropspriset 2 500:-

Se tavlorna i förhand
Utställningen Spår hänger just nu i Naturfotografiska galleriet och kan under sommaren ses från måndag till fredag under Kulturhusets normala öppettider. Det går också bra att hämta en auktionskatalog i galleriet eller ladda ner den som pdf.

Tidig budgivning
Det går redan nu bra att lägga ett bud på ett verk. Maila i så fall a) nummer i katalogen samt titel på verket b) ditt bud c) ditt namn och dina kontaktuppgifter till info@naturfotografiska.com

För att budet ska vara giltigt måste du ha fått ett bekräftelsemail på ditt bud. Observera att du kan bli överbjuden under liveauktionen på lördagen den 14, samt att du eller en representant måste kunna medverka under liveauktionen. Auktionen är tyst fram till lördagen. Du kommer alltså inte att få veta i förväg om du är högste budgivare eller ej.

Liveauktionen
Liveauktionen sker lördagen den 14 september klockan 16.00 i Perspektivet i kulturhuset, i direkt anslutning till galleriet. Finissage för utställningen äger rum fram till klockan 15.00 samma dag. Det går bra att vänta i vår lounge och fortsätta samtalet med våra fotografer där mellan 15 och 16.

Auktionär är den kände tv-profilen Pekka Heino, som kan delta i projektet tack vare ett samarbete med Hallstahammars finskt förvaltningsområde.

Betalning för liveauktionen sker på plats via banköverföring eller Swish (OBS! ej kontanter). Verken packas och är klara för avhämtning omedelbart efter auktionen.

Ett stort tack
Som ett tack till dig som vill buda på dessa verk och därmed stödja det viktiga miljöarbetet i Östersjön kommer vi att publicera alla vinnande budgivare på Naturfotografiska.com