Feriejobb för ungdomar

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Varje sommar erbjuder kommunen ungdomar så kallade feriearbeten i olika former. Jobben riktar sig till de ungdomar som är folkbokförda i Hallstahammars kommun. Ansökningstiden för dessa är normalt under senvintern och annonseras ut via kommunens vanliga platsannonser.

  Tjej som rensar ogräs

  Ett feriejobb (eller praktik) är ett sätt att få inblick i hur det är att arbeta inom kommunen. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning till de uppgifter du ska utföra.

  Städpatrullen

  Som feriearbetare inom städpatrullen jobbar du med att hålla rent och snyggt i våra parker och på lekplatser runt om i kommunen. Anställningarna sker i två­veckors­perioder och arbetsdagen är tre-fyra timmar och riktar sig till dig som under året fyller 16 eller 17 år.

  En ung tjej tittar vänligt på sin morfar

  Feriejobb inom äldreförvaltningen

  Som ferie­jobbande ungdom inom äldreförvaltningen kan dina uppgifter handla om att tillsammans med äldre personer som har hem­tjänst eller bor på äldre­boende ta promenader eller sitta och läsa eller lösa korsord – helt enkelt sätta en guldkant på någons tillvaro.

  För att få feriejobba inom äldreförvaltningen ska du vara 16 eller 17 år. Alla feriearbetande ungdomar har handledare utsedda.

  Feriejobb inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen

  Ett feriejobb inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen kan innebära att ge personer med funktions­nedsättning, såväl barn som vuxna, en meningsfull vardag. Kanske planerar du tillsammans med personalen olika inne- och uteaktiviteter för någon som går på anpassad grundskolas fritidsklubb eller som bor i ett gruppboende.

  För att få feriejobba inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen ska du vara 16 eller 17 år. Alla feriearbetande ungdomar har handledare utsedda.

  Jobben annonseras på Offentliga jobb

  Alla jobb inom Hallstahammars kommun, vare sig det är tillsvidareanställningar, vikariat eller feriejobb för ungdomar läggs ut med jobbannonser på webbplatsen Offentliga jobb. Skulle du inte hitta en särskild annons kan det bero på att jobbet ännu inte annonserats ut eller att ansökningstiden gått ut.