Fler webbplatser

Drivknutens dagliga sysselsättning

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Namn: Pia Nordin
Befattning: Enhetschef för socialpsykiatri
Telefon: 0220-24083
E-post: pia.nordin@hallstahammar.se
Besöksadress: Smörblommevägen 12, Hallstahammar

För dig med psykisk funktionsnedsättning erbjuder vi i vår verksamhet Drivknuten en daglig sysselsättning i fräscha och trivsamma lokaler på bottenvåningen i en flerfamiljsfastighet på Nämndemansgatan 3 i Hallstahammar. Vår strävan är att du hos oss ska känna att du har möjlighet till en meningsfull vardag med god livskvalitet. Hos oss arbetar två eller flera arbetshandledare. Du är välkommen så snart du fått ett biståndsbeslut.

Vi erbjuder uppgifter och aktiviteter som du kan göra tillsammans med andra eller själv. Det finns till exempel en hobby­grupp, loppis­verksamhet, frukost­grupp och bak­grupp. Vi kan också erbjuda deltagande i våra andra lokaler i anslutning till Drivknuten, till exempel yogaverksamhet. Möjlighet kan också finnas att vi kan hjälpa till att hitta praktikplats i någon annan del i kommunen eller i något företag. Alla insatser är individuellt anpassade.

Till Drivknuten kan du även komma vissa dagar för att umgås med andra en stund; fika, spela spel, använda vår dator och pyssla till exempel. Ibland planerar vi även för en gemensam måltid inne eller utomhus om vädret tillåter. Vi kallar den verksamheten för Träffpunkten.

Ansök och få mer information

För att du ska få ta del av verksamheterna inom Drivknuten behöver du ansöka om bistånd hos en handläggare. Kundcenter hjälper dig att komma i kontakt med en handläggare för att få ett biståndsbeslut för att delta i mötesplatsens verksamhet.

Försäkrad mot olycksfall

Hallstahammars kommun har tecknat ett försäkringsskydd för dig som deltar i kommunens dagliga verksamhet inom socialpsykiatri. Olycksfallsförsäkringen är ett skydd som gäller den tid du deltar i verksamheten. Försäkringen innefattar olycksfall men inte sjukdom.