Fler webbplatser

Trygghetsboende på Östra Nibble

  Befattning: Hallstahems kundtjänst
  Telefon: 0220-774000
  E-post: info@hallstahem.se
  Besöksadress: Parkgatan 2, Hallstahammar

  Hallstahammars kommuns bostadsbolag Hallstahem erbjuder seniorer (för dig över 55 år) lägenheter i ett utvalt hus på området Östra Nibble i Hallstahammar. Att bo i en trygghetsboendelägenhet på Hästhovsvägen innebär att du har ett vanligt hyreskontrakt och att du har möjlighet att ta del av den service som finns lätt tillgänglig i huset.

  Bild på trygghetsboendet på Hästhovsvägen 1

  90 lägenheter för dig över 55 år

  Ett trygghetsboende riktar sig till dig som är över 55 år. Hallstahems trygghetsboende på Hästhovsvägen 1 består av 90 stycken lägenheter fördelade på:

  • 27 lägenheter om ett rum och kokvrå,
  • 4 lägenheter om ett rum och kök,
  • 3 lägenheter om två rum och kokvrå,
  • 50 lägenheter om två rum och kök samt
  • 6 lägen­heter om tre rum och kök.

  Service och gemenskap

  I huset finns tillgång till gym med olika träningsredskap och med instruktörer vissa dagar. Det anordnas sociala aktiviteter, som till exempel sittande gymnastik, bingo och sångstunder, i de allmänna utrymmena. Du som bor i trygghetsboendet har möjlighet att äta tillsammans med andra hyresgäster i en gemensam matsal. Värdinnor finns i huset veckans alla dagar.

  Nära till Äppelparkens äldreboende och restaurang Smedjan

  Trygghetsboendet på Hästhovsvägen ligger inte mer än 350 meter från kommunens äldreboende Äppelparken. På Äppelparken finns restaurang Smedjan som är öppen för allmänheten och där både lunch och middag serveras.

  Många av Äppelparkens aktiviteter och evenemang som riktar sig till de boende är även öppna för deltagare utifrån. Oftast annonseras arrangemangen på kommunens webbplats och i evenemangskalendern.

  Flex- och Servicelinjen stannar utanför

  Kommunens avgiftsfria kollektivtrafik (flex- och servicelinjen) har hållplats strax utanför entrén till trygghetsboendet. Du har även nära till Brukslinjens hållplats vid Äppelparken.

  Du söker trygghetslägenhet via Hallstahems kösystem

  Då trygghetsboende är ett vanligt lägenhetsboende vad gäller hyreskontrakt, så administreras alla ansökningar hos hyresvärden Hallstahem. Hallstahem fördelar lägenheterna efter antal ködagar.