Fler webbplatser

Mötesplatser och aktiviteter för äldre

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Namn: Sanna Fredriksson
Befattning: Aktivitetshandledare Seniorglädje
Telefon: 0220-24123
E-post: susanne.fredriksson@hallstahammar.se

Namn: Elena Assisi Eriksson
Befattning: Aktivitetshandledare Seniorglädje
Telefon: 0220-24121
E-post: elena.assisieriksson@hallstahammar.se

Mötesplatserna på Hästhovsvägen 1E och Trädgårdsgatan 4 i Hallstahammar och Hjärtpunkten på Hagvägen 3 i Kolbäck är till för dig, senior och pensionär. Här ordnar Hallstahammars kommun med de kommunala verksamheterna Seniorglädje och anhörigstöd aktiviteter, och platserna är träffpunkt för både gammal och ny vänskap.

Ett brett utbud av aktiviteter med Seniorglädje och andra

Den kommunala verksamheten Seniorglädje ordnar aktiviteter för dig som är pensionär i Hallstahammars kommun. Det kan vara i form av träning, sittande gymnastik, kursverksamhet, trivselträffar och temafester, underhållning, allsång, utflykter och mycket annat som bidrar till att höja livskvaliteten och sätta guldkant på tillvaron.

På mötesplatserna kan du förutom att delta i aktiviteter bara komma och ta en kopp kaffe och småprata.

Seniorglädje samarbetar bland annat med väntjänsten, anhörigstöd, kyrkan, slöjdarföreningen, Pensionärernas Riksorganisation (PRO) , SPF Seniorerna vid olika evenemang och aktiviteter. De olika föreningarna och organisationerna håller även i egna aktiviteter så som bridge, squaredans samt ordnar föreläsningar dit alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon förening eller organisation.

Att besöka våra mötesplatser är gratis, och för aktiviteter och fika tar vi ut ett självkostnadspris.

Aktuellt program för Seniorglädje

Du hittar Seniorglädjes aktiviteter i evenemangskalendern här på kommunens webbplats samt annonserade under Idag-spalten i Vestmanlands Läns Tidning (VLT). När programmet för vår eller höst spikats tar Seniorglädje fram en programfolder som finns utlagd i de olika möteslokalerna och på kommunens äldreboenden.

Eget gym för seniorer

På Hästhovens mötesplats finns vårt populära seniorgym där du som pensionär får träna gratis på egen hand alla dagar i veckan. På torsdagar finns sjukgymnast på plats för att instruera nya tränande eller ge tips och råd vad som är bäst för dig.

Du kan låna lokal och ordna aktiviteter

Kommunens seniorlokaler är till för att användas. Du som vill ordna aktiviteter för andra seniorer, kanske i form av studiecirklar, föreläsningar eller att du på annat sätt vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter i någon form av arrangemang, kan kostnadsfritt låna någon av möteslokalerna.

Kontakta aktivitetshandledarna eller kommunens kundcenter för information om när lokaler är lediga. Aktivitetshandledarna når du oftast på telefon måndag-fredag mellan klockan 08.00 och 09.30. Det går även bra att e-posta.

Sätt att ta sig till mötesplatserna

Du tar dig till mötesplatserna antingen med servicelinjen, som går en rutt på fasta tider men med flexibla hållplatser, eller med flexlinjen som kommer och hämtar hemma och tar dig ända fram till möteslokalen. Flexlinjen beställer du själv på telefon 0220‑230 70 minst en timme innan du vill att resan ska börja. Resan samordnas med andra så restiden är flexibel.

Flexlinjen körs med ett mindre handikappanpassat fordon med ramp för rollatorer och rullstolar. Det gör det enkelt och smidigt att ta sig till de olika mötesplatserna.  

  • Mer information om flexlinjen
  • Mer information om serviclinjen

All kollektivtrafik i Hallstahammars kommun är avgiftsfri.