Fler webbplatser

Familjekompis

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Namn: David Wedegård
  Befattning: Projektledare för Familjekompis i Hallstahammar
  Telefon: 070-2747789
  E-post: david.wedegard@bilda.nu

  Projektet Familjekompis är ett sätt att umgås över kulturgränserna och ger etablerade och nya svenska familjer möjligheten att lära känna och öka förståelsen för varandra. Ge din familj nya perspektiv genom att träffa en familj från en annan kultur än din!

  graphic design. Hearts and dots. People in the circle. Flower ornament logo

  Familjekompis sammanför familjer med olika bakgrund under avslappnade former. Genom upplevelser med skratt och lek kan förståelse och vänskap växa. Familjekompis är till för alla, från den stora familjen med många barn till det mindre hushållet utan barn. Kort sagt – Familjekompis bidrar till ett bättre och varmare Hallstahammar.

  Alla familjer är välkomna att vara med i Familjekompis. Det enda som behövs är att ni är öppna för att lära känna en annan familj under avslappnade former. Familjer som är nya i Sverige paras ihop med familjer som har bott här länge. Efter en första träff väljer ni själva hur, var och när ni ska träffas igen och lära känna varandra.

  Familjekompis är ett samarbete mellan Hallstahammars kommun och studieförbundet Bilda.

  När du anmält dig och familjen kommer Bilda att leta upp en familj som kan passa bra ihop med dig och din familj. Därefter skapas kontakt och en första träff planeras och organiseras av Familjekompis projektledare från Bilda.

   

  Vid träffen tar projektledaren emot er och finns med som stöd. Ni kommer att bjudas på mat och gemenskap samt möjlighet till lek och aktiviteter för barnen. Tanken med denna träff är att låta dig och din familj lära känna den familj ni matchats med lite bättre. Under träffen får ni även möjlighet att byta kontaktuppgifter med varandra då förhoppningen är att ni ska träffas flera gånger, men då på egen hand.

  Projektet Familjekompis bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling som definierats i Agenda 2030. Familjekompis bidrar främst och kan kopplas till följande mål: