Fler webbplatser

Drivknutens dagliga sysselsättning

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  För dig med psykisk funktionsnedsättning erbjuder vi i vår verksamhet Drivknuten en daglig sysselsättning i fräscha och trivsamma lokaler på bottenvåningen i en flerfamiljsfastighet på Nämndemansgatan 3 i Hallstahammar. Vår strävan är att du hos oss ska känna att du har möjlighet till en meningsfull vardag med god livskvalitet. Hos oss arbetar två eller flera arbetshandledare. Du är välkommen så snart du fått ett biståndsbeslut.

  Vi erbjuder uppgifter och aktiviteter som du kan göra tillsammans med andra eller själv. Det finns till exempel en hobby­grupp, loppis­verksamhet, frukost­grupp och bak­grupp. Vi kan också erbjuda deltagande i våra andra lokaler i anslutning till Drivknuten, till exempel yogaverksamhet. Möjlighet kan också finnas att vi kan hjälpa till att hitta praktikplats i någon annan del i kommunen eller i något företag. Alla insatser är individuellt anpassade.

  Till Drivknuten kan du även komma vissa dagar för att umgås med andra en stund; fika, spela spel, använda vår dator och pyssla till exempel. Ibland planerar vi även för en gemensam måltid inne eller utomhus om vädret tillåter. Vi kallar den verksamheten för Träffpunkten.

  Ansök om daglig sysselsättning enligt LSS

  Du eller någon som företräder dig kan ansöka om insatsen daglig sysselsättning (på Drivknuten) hos en LSS-handläggare. Hand­läggaren gör en utredning om vilka behov du har och fattar beslut om insatsen.

  När ansökan kommit in tar en LSS-handläggare kontakt för ett personligt möte. Du är också välkommen att kontakta kommunens LSS-handläggare om du har frågor om hur du ansöker.

  Ansök om daglig syssel­sättning enligt SoL

  Insatsen daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) är en insats som kräver ett biståndsbeslut.

  När din ansökan kommit in tar en biståndshandläggare kontakt för ett personligt möte. Du är också välkommen att kontakta kommunens biståndshandläggare om du har frågor om hur du ansöker.

  Få mer information

  Kundcenter hjälper dig att komma i kontakt med en handläggare för att få ett biståndsbeslut för att delta i mötesplatsens verksamhet.

  Försäkrad mot olycksfall

  Hallstahammars kommun har tecknat ett försäkringsskydd för dig som deltar i kommunens dagliga verksamhet inom socialpsykiatri. Olycksfallsförsäkringen är ett skydd som gäller den tid du deltar i verksamheten. Försäkringen innefattar olycksfall men inte sjukdom.

  Namn: Svedea AB
  Befattning: Kollektiv olycksfallsförsäkring
  Telefon: 0771-160199
  E-post: skadorforetag@svedea.se