Fler webbplatser
Stöd och omsorg

Satsning har resulterat i 13 nya undersköterskor

I två års tid har 13 medarbetare inom äldreomsorgen och LSS-verksamheten studerat vård- och omsorgsprogrammet på Hallstahammars vuxenutbildning, samtidigt som de arbetat halvtid på sina ordinarie arbetsplatser. Studierna, på halvtid har nu resulterat i att eleverna fått en undersköterskeexamen och onsdagen den 5 juni 2024 var det dags för festligheter med diplomutdelning.

Vårdklassen 2024

Samtliga medarbetare har sedan tidigare en tillsvidare­anställning i kommunen, antingen inom LSS-verksamheten, hemtjänsten eller på äldreboende. Under dessa två år har de fortsatt arbeta på halvtid, samt studerat på halvtid, detta med bibehållen lön. Denna satsning är ett led i kommunens arbete för att trygga kompetensförsörjningen.

Det har varit så roligt att undervisa alla eleverna, de har utvecklats så mycket, säger vårdlärare Helena Lipcsey Moberg. Alla har varit så motiverade, satsat hel­hjärtat och kämpat väl. Jag har varit med klassen sedan november 2023 och fick ta dem i mål, men de har även undervisats av Anne-Maria Östman och Cecilia Östlund under de här två åren. Vi är alla så stolta över hela gänget, avslutar Helena.

På bilden ses de flesta från vårdklassen tillsammans med vårdlärare Helena Lipcsey Moberg och rektor Cecilia Östlund.