Fler webbplatser
Stöd och omsorg

Alla kan behöva en ny kompis

Alla kan behöva en ny kompis! Inom LSS-verksamheten finns det ofta ett stort behov av nya kontaktpersoner till personer som har någon form av funktionsnedsättning. Ett nytt recept som verkar ge goda resultat är Hallstahammars kommuns rekryteringskampanj "Bli någons kompis" som gett åtta intresseanmälningar till att bli nya kontaktpersoner. Kampanjen har gett gensvar runtom i kommunen och har även uppmärksammats av Myndigheten för delaktighet.

Kampanjen för att hitta nya kontaktpersoner startade i början av november 2023 och pågick under två månader. Den har resulterat i åtta nya potentiella kompisar. Och den gjordes med enkla medel och utan stora kostnader, vilket gör att den kan användas även av andra kommuner som vill hitta nya kontaktpersoner.

- Jag är jättenöjd med resultatat av kampanjen. Så här många nya intresseanmälningar på ett bräde brukar vi inte få in, berättar Ulrica Peschau, enhetschef Social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Och att vi sedan uppmärksammats nationellt via Myndigheten för delaktighet och dess nätverk, är väldigt roligt för oss i Hallstahammars kommun. Men kanske ännu bättre – om andra kommuner tar efter, och på så sätt också får in fler intresseanmälningar hos sig, så är ju alla brukare vinnare, de som behöver en kompis

Det finns alltid plats för fler kontaktpersoner

Vi behöver alltid fler kompisar/kontaktpersoner, så kanske du som läser detta också är intresserad?
I så fall: anmäl dig via vår e-tjänst.

Vill du veta mer: Ring kommunens LSS-handläggare på 0220-243 28 eller 0223-248 13.

Två vänner, varav en är rullstolsburen