Fler webbplatser
Stöd och omsorg

Invigning av Myrans mötesplats

Nu slår vi upp portarna till mötesplatsen Myran i Kolbäck – stället för dig som är rik på år och erfarenhet! Dagen firas festligt torsdag den 18 november 2021. På förmiddagen är det officiell invigning då socialnämndens ordförande klipper bandet och på eftermiddagen bjuder vi in till öppet hus.

Myrans mötesplats finns i entréplanet till Hallstahems nyaste trygghetsboende för 55-plusare på Vallbygatan 17 i Kolbäck.

En mötesplats för alla seniorer

På mötesplatsen ordnas i första hand sociala aktiviteter som exempelvis skapande verksamhet och teknik­café. Men det planeras även för olika typer av underhållning och gemen­samma luncher. Till våren kommer fler aktiviteter genomföras – du kan till exempel redan nu anmäla ditt intresse att vara med i en odlingsgrupp som kommer fokusera på utemiljön runt huset.

Aktiviteterna på mötesplatsen leds av våra entusiasmerande aktivitetshandledare på Seniorglädje – Sanna, Anne och Anna.

Till Myrans mötesplats är alla varmt välkomna! Du behöver inte vara hyresgäst hos Hallstahem eller bo i trygghetsboendet, hälsar Sanna, Anne och Anna.

Invigning med bandklippning

Invigningsdagen – festligt, glatt och högtidligt

Torsdag 18 november är du – ung, mittemellan, äldre eller äldst – välkommen till Vallbygatan 17 i Kolbäck. Invigningsdagens program bjuder på, som följer:

  • Klockan 10.00-12.00
    Invigning med tal och bandklippning av socialnämndens ordförande Ingvor Regnemer.
    Musikunderhållning med Thomas Thörnholm, mingel med bubbel och snittar, tipspromenad samt målning av vårt konstverk. Representanter från Hallstahem samt kommunens digitala fixare finns på plats.
  • Klockan 13.00-16.00
    Öppet hus med tipspromenad, gofika och Thomas Thörnholm som spelar önskelåtar.
Exteriörbild på trygghetsboendet Myran

Några ord om Myrans mötesplats

Ulf Magnusson, vd för kommunens bostadsbolag Hallstahem:

Det känns väldigt kul och viktigt att vi har fått till en så bra lösning med en mötesplats i markplan på Myran. Den möjliggör för de boende i huset – och seniorer i hela kommunen, att knyta nya vänskapsband och aktivera sig med gemensamma aktiviteter. Myrans mötesplats blir en bra plattform för kommunen att kunna förebygga ensamhet hos våra äldre.

Paolo Sandbom, enhetschef för förebyggande verksamhet där mötesplatser för seniorer ingår:

Den sociala samvaron är en viktig pusselbit för att våra årsrika ska leva ett gott och hälsosamt liv, det kan vi främja genom att skapa arenor där man kan mötas för att delta i både fysiska och sociala aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Därför är jag så otroligt stolt att vi idag kan slå upp portarna till Hallstahammars fjärde mötesplats för seniorer.

Fler mötesplatser

Kommunens övriga mötesplatser för seniorer; Hästhoven och Seniorfyran i Hallstahammar och Hjärtpunkten i Kolbäck fortsätter sin verksamhet och påverkas inte av att mötesplatsen Myran nu öppnar.

Ett tips är till exempel att du kan utnyttja de populära seniorgymmen på Hjärtpunkten och Hästhoven som är i full gång igen efter att ha varit stängda under coronapandemin. På Hästhoven finns också möjlighet att ta ett skönt bastubad.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra aktivitetshandledare som gärna berättar mer om förebyggande verksamhet och vad vi i kommunen kan erbjuda dig som är "årsrik".

Befattning: Aktivitetshandledare Seniorglädje
E-post: seniorgladje@hallstahammar.se

Du når våra aktivitetshandledare på direktnummer 0220‑241 23, 0220‑241 21 eller 0220‑244 35