Fler webbplatser
Organisation och politik

Vi delar ut bokkassar

Sverigefinnarnas dag blev lördagen den 24 februari 2024 välbesökt, med en mängd både unga och äldre besökare till ut­ställningen En resa över Östersjön. Även filmen Höstlöv som faller på Sagabiografen uppskattades mycket av biobesökarna. Under dagen delades även bokkassar ut till barn och unga. Nu finns möjligheten att fler kan få ta del av kassarna. Välkommen att hämta på biblioteket. Först till kvarn gäller!

Böcker och enkät som finns i juniorkassen

Hallstahammars kommun ingår i finskt förvaltningsområde, vilket innebär att kommunen ska arbeta med insatser för att bevara det nationella minoritetsspråket finska levande.

En del i det arbetet är att vi delar ut en juniorkasse med tips och material som kan hjälpa och inspirera dig att lära dig lite mer finska, och om finska traditioner. Under firandet av sverigefinnarnas dag den 24 februari delades många kassar ut, men det finns fortfarande kassar kvar. Kassens innehåll är tvåspråkigt; finskt och svenskt, så du behöver inte vara rädd för att inte förstå. Du som junior är varmt välkommen till biblioteket för att hämta en kasse du också.

Du hittar även en enkät i kassen. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att svara på frågorna. Du behöver inte skriva ditt namn. Dina svar är viktiga för oss.

Hoppas att kassen är inspirerande!