Fler webbplatser
Organisation och politik

Sista rådsmötet för året — vinnaren av jäm­ställdhets­priset utsedd

Västmanlands jämställdhetsråd hade sitt sista rådsmöte för året den 29 november 2021. Från Hallstahammars kommun deltog Anna Gunstad Bäck­man, förtoendevald politiker från center­partiet. På mötet utsågs vinnaren av jäm­ställd­­hets­­priset, råds­medlem­marna fick en föredragning om jäm­ställda livsval och ekonomsik jäm­likhet eller ojäm­likhet och projektet "Kvinna in i Sverige" slut­redovisades.

Jämställdhetsrådets logotyp
  • Årets vinnare av jämställdhetspriset blev ABB HR och deras HR-chef Maria Samuelsson.
  • Emma Persson från Länsförsäkringar visade statistik på hur den ekonomiska jämställdheten är lägre i Västmanland jämfört med riket. Hon redogjorde också för hur våra livsval påverkar vår ekonomi och om att vi alltför ofta är omedvetna om konsekvenserna av valen.
  • Integrations- och jämställdhetsprojektet Kvinna in i Sverige har arbetat med att göra skilland för utrikesfödda kvinnor som stått långt ifrån arbetsmarkanden. Projektet avslutas nu efter tre år.

Jämställdhetsrådet vill gärna att du som har frågor eller ämnen du vill lyfta hör av dig! Kontakta kommunens rådsrepresentant eller hör av dig till Länsstyrelsen och Jämställdhetsrådet direkt.