Fler webbplatser
Organisation och politik

Klart med ny kommunchef

Rekryteringen av ny kommunchef i Hallstahammars kommun är nu klar. Vi hälsar välkommen till Åsa Öberg Thorstenson som tackat ja till tjänsten och kommer tillträda den 1 november 2021.

Åsa Öberg Thorstenson

Rekryteringsprocessen har pågått sedan april och under tisdagen den 13 juli slutfördes rekryteringen med att beslut fattades i kommunstyrelsens personal­utskott.

Rekryteringen har gått smidigt och vi är mycket nöjda med att Åsa i höst axlar ansvaret som kommunens högste tjänsteperson, säger Rolf Hahre, ordförande i kommun­styrelsens personal­utskott.

Åsa Öberg Thorstenson kommer närmast från Västra Mälar­dalens Kommunal­förbund (VMKF) där hon arbetat sedan 2015, senast som förbunds­chef.

Åsa har en gedigen bakgrund med olika chefsbefattningar inom Eskilstuna kommun, samt flertalet ledarskapsutbildningar och en filosofie kandidatexamen från Mälardalens högskola i botten.

Jag är mycket glad över att få förtroendet att bli kommunchef i Hallstahammars kommun. Jag uppfattar att det finns en hög ambition att utveckla kommunen. Och det är ett arbete jag ser fram emot att vara en del av, säger Åsa Öberg Thorstenson.

Vi i Hallstahammars kommun vill än en gång hälsa Åsa varmt välkommen!