Fler webbplatser
Organisation och politik

Sommargåva som tack till medarbetare ska uppmuntra till lokal handel även i år

Kommunens medarbetare har arbetat hårt under våren och vintern under pandemin och Hallstahammars kommun delar därför precis som förra sommaren ut en sommargåva till sina 1600 medarbetare.

I samverkan med den lokala företagarförening Vi i Hallsta kommer kommunen att erbjuda alla sina anställda en sommargåva i form av ett presentkort. Beslutet om presentkortet med ett värde av 600 kronor till särskilt utsatta medarbetare och 400 kronor till övriga medarbetare som en uppmuntran och som stöd för det lokala näringslivet togs av kommunstyrelsen vid mötet måndagen den 17 maj och delas ut till medarbetarna från och med den 1 juni.

Våra medarbetare har gjort enorma insatser under året som gått. Och detsamma gäller våra lokala företagare. Det här är kommunens sätt att visa uppskattning för detta hårda arbete och det är glädjande att vi i kommunstyrelsen har varit eniga om den här insatsen även i år, säger kommunstyrelsens ordförande Catarina Pettersson (S).

Gåvan är ett tack och en uppmuntran till kommunens anställda som fortsatt har arbetat hårt med anledning av den pågående coronapandemin. Samtidigt vill kommunen stödja det lokala näringslivet som varit hårt utsatt under året som gått. Presentkortet som ska uppmuntra till lokal handel och främst då med inriktning på sällanköp.

Våra företagare har varit fantastiska under hösten och vintern som hela tiden har kämpat för att kunna fortsätta sin verksamhet. Det har varit många nya och kreativa lösningar för att kunna erbjuda sina tjänster och varor till kunderna på ett säkert men enkelt sätt, konstaterar Madeleine Ahlqvist, näringslivschef i Hallstahammars kommun.