Fler webbplatser
Företagare

Företagen i Hallstahammars kommun har tredje bästa tillväxten i Västmanland

Företagen i Hallstahammars kommun hamnar på en tredje plats efter ettan Kungsör och tvåan Sala när det gäller tillväxt hos kommunens företag under 2020. Detta enligt en undersökning som kreditupplysningsföretaget Syna har gjort.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

- Vi i Hallstahammars kommun är oerhört glada och stolta över att våra duktiga företag har gett oss denna fina placering. Det är deras hårda arbete som ligger bakom resultatet. Vi som kommun kommer att fortsätta att stötta dem i deras resa på de sätt vi kan. Nu hoppas jag att de inte påverkas för mycket av den pandemin som vi är mitt i utan kan fortsätta att utvecklas så att de kan inspirera andra företag i vår kommun, säger Madeleine Ahlqvist som är näringslivschef i Hallstahammars kommun.

Undersökningen som Syna har gjort bygger på andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de senaste två årsredovisningarna, andelen företag som ökat antalet anställda under samma period och andelen företag som går med vinst enligt den senaste årsredovisningen. Av dessa tal skapa ett index som används för att jämföra kommunerna.

hand som håller ett mångfärgat stapeldiagram