Fler webbplatser
Företagare

Företagen som vann årets Guldyra

Hallstahammar Promotion och Hallstahammar kommun bjöd in kommunens företagare till årets företagarfest, Guldyran 2019.

I år delades som vanligt priser ut i sex klasser. Nytt i år var att Rotary var med och delade ut sitt ungdomsledarstipendium Rotary Youth Leadership Award. Nytt var också att vi hade ett antal prisvärdar i flera av klasserna som skänkte utvecklande priser. Värdar för festen som i år var förlagd till Åsby Hotell var som vanligt Hallstahammar Promotion och Hallstahammars kommun. Prisutdelningen leddes av det härliga komikerparet Jonas & Mathias. För musiken stod Jocke Camming Pianobar och festmusiken kom från DJ Mattews.

Guldyra 2019 verkar bli den Mötesplats i Hallstahammar under det här året vad gäller bredden på deltagare. Den här härliga kvällen var det allt från små lokala företag i en mängd branscher och internationella industriföretag till politiker, tjänstemän och folk från olika företagsstödjande organisationer.

Foto: Nominerade Guldyra 2019, Caroline Odd

Årets vinnare i de olika kategorierna är följande:

 • Årets nystartare är Bellas Café. Årets nystartare har vågat flytta sin verksamhet till en ny ort. Företaget har blivit en mötesplats för alla åldrar och ger oss influenser från olika delar av världen. Du blir alltid mottagen med ett varmt leende som gör att du gärna kommer tillbaka. Det handlar helt enkelt om fantastiskt värdskap. Årets nystartare är Bellas Café, den nya mötesplatsen i Kolbäck.

  Prisvärd: NyföretagarCentrum Västmanland
 • Årets medarbetare är Susanna Geidemark på Idébild Reklambyrå AB. Årets medarbetare är en klippa i verksamheten. Hon utstrålar värme och glädje, lyssnar, bryr sig och har en förmåga att fånga kundens önskemål och tankar. Kreativ och med en enastående känsla för färg och form skapar hon kommunikativa lösningar åt kunderna. Årets medarbetare är Susanna Geidemark på Idébild.

  Prisvärd: Hallstahammars kommun, Näringslivsenheten
 • Årets tillväxtföretag är Ovako Hallstahammar AB Årets tillväxtföretag har haft en organisk tillväxt med en stark omsättningsökning under de senaste åren. Med nischprodukter och kundanpassade lösningar har de skapat värde för sina kunder och deras kunder över hela världen. De är i dag en ledande europeisk tillverkare av konstruktionsstål med ett koldioxidavtryck vilket är väsentligt lägre än det globala genomsnittet.

  Prisvärd: Almi företagspartner
 • Årets Hållbarhetspris går till G.Sjöquist Förpacknings AB. Årets hållbarhetspris går till ett företag som ständigt söker mer kunskap för att minska verksamhetens klimatavtryck. I dag ger produktionen inga utsläpp till luft eller vatten och allt spill tas till vara. Produkterna tillverkas i plast och företaget arbetar aktivt för att ersätta plasten som råvara i sina förpackningslösningar.

  Prisvärd: Hallstahammars kommun
 • Årets butik är Lakeside Adventure. Vinnaren av årets butik 2019 är ingen nybörjare. Företaget har varit verksamt i över tjugo år och hade sin start utanför Hallstahammar. Trots det så har företaget under de senaste åren anammat tanken om Hallstahammar Först och fått andra företag i kommunen att göra detsamma. De skräddarsyr upplevelser och utbildningar för såväl privatpersoner som företag och är inte rädda för att dela med sig utav sina kunskaper och idéer om hur vi tar handeln framåt gemensamt i kommunen. Det var under andra halvan av år 2019 som de packade sina kanoter, tält och pilbågar och flyttade hela verksamheten till en ny destination. Det är med glädje och stolthet vi välkomnar årets butik och Hallstahammar Först-företag, Lakeside Adventure till Hallstahammar!

  Prisvärd: NyföretagarCentrum Västmanland

 • Årets grundbult är Ridskolan Strömsholm RS AB. som är ett företag som står för kunskap, stolthet och tradition. Utvecklingen av verksamheten, människor och hästar har framgångsrikt pågått här i mer än 150 år. De har satt namnet Strömsholm på kartan och påverkat hela vår kommun i en positiv riktning.

  Prisvärd: Handelskammaren Mälardalen