Fler webbplatser
Boende, miljö och trafik

Nya juldekorationer både i Hallsta och Kolbäck

Många har saknat julgranen både på Hammartorget i Hallsta och vid stationshuset i Kolbäck i år vilket är förståeligt i denna mörka tid på året. Anledningen till att ingen gran har satts upp beror på att säkerheten måste gå först. Bland annat har fästet i marken blivit dåligt. Men medarbetarna på gata- och parkavdelningen ser nu till att det blir julstämning ändå. Nya dekorationer dyker upp lite här och var.

Under veckan kom en alternativ gran upp på torget i form av en ljusgran (se bild). Torgutsmyckningen har sedan fortsatt med ett antal små granar där paketen som funnits under den riktiga granen tidigare år placerats ut. Även en granrisklädd båge hälsar dig välkommen upp på Hammartorget från parkeringen.

Den andra bilden här på sidan visar en av de två renar som från och med måndag kommer flytta in på Hammartorget för att ytterligare lysa upp vintermörkret.

Sedan tidigare finns gott om julbelysning i kommunen i form av ren med släde vid infarten till Hallstahammar via Brånsta­leden, en gran vid Skantzö, belysning på lyktstolpar och i träd.

I Kolbäck är vattentornet och starionshuset traditionsenligt ljusdekorerat. Och bredvid stationshuset finns en snögubbe och en julbock, samt den nya ljusgranen, som även den är ett nytillskott.

Under Nobeldagen den 10 december lystes stora delar av kommunen upp med brinnande marschaller - mycket stämningsfullt!

Bild på ljusgran på Hammartorget
Juldekoration i form av en ren gjord av ljusslingor