Fler webbplatser
Boende, miljö och trafik

Parkgatan öppen igen för trafik

Beläggningsarbetet på Parkgatan i Hallstahammars centrum som pågått sedan början av oktober avslutas nu och gatan är öppen för trafik igen.

Buss 115 mot Västerås svänger ut på den nyasfalterade Parkgatan i Hallstahammars centrum

Framkomligheten som vanligt igen

Att arbetet avslutats betyder bland annat att du kan ta dig till och från affärerna och verksamheterna längs Parkgatan och Nämndemansgatan som vanligt igen. Dessutom slipper bussarna köra omvägar för att nå bussterminalen. De tillfälliga parkeringsförbuden som satts upp längs Barnängsgatans östra sida och Norra Kapell­gatans södra sida har upphört.

Vi är jättenöjda med resultatet. Utöver att den ojämna beläggningen är borta har vi också passat på att bygga om övergångsställena så att de uppfyller de till­gänglighets­krav som finns för personer med funktions­nedsättning, säger Ulrika Johansson, projektledare på tekniska förvaltningen i Hallstahammars kommun. Jag är dessutom väldigt nöjd över våra nya pollare i gjutjärn som jag tycker passar bättre i vår centrummiljö, fortsätter Ulrika.

Kommunen är tacksam för att invånarna haft överseende

Hallstahammars kommun vill också rikta ett stort tack till alla inblandade, det gäller företagare såväl som invånare och andra som vistats i eller passerat området där arbete pågått, samt den entreprenör som utfört arbetet.

Vår entreprenör har verkligen arbetet hårt, även sena kvällar, för att få den tighta tidsplanen att hålla och vi är så tacksamma för allt tålamod som allmänheten och näringsidkare visat. Vi är fullt medvetna om att det varit lite extra besvärligt att ta sig fram under dessa veckor och att boende i närområdet fått tåla ljud från arbetet och fordonstrafik på bostadsgården, avslutar Ulrika Johansson.