Fler webbplatser
Barn och utbildning

Camilla Flöijer kan bli årets digitaliseringsledare

Camilla Flöijer, som just nu är tillförordnad rektor på Parksskolan och som jobbat mycket med it-frågor inom skolan, har blivit nominerad tillpriset Årets Digitaliseringsledare 2021. Priset delas ut av Lärarförbundet Skolledare i samarbete med Atea.

Camilla leder digitaliseringen framåt genom att vara ett föredöme. Dels genom att själv arbeta digitalt, dels genom att vara med och stötta och hjälpa en allt tryggare och allt mer digitaliserad personalgrupp. Hon har med sin glädje och sitt engagemang motiverat både personal och elever, och hon har varit en nyckelperson i kommunens digitalisering.Ja så lyder nomineringstexten för Årets Digitaliseringsledare. Priset tilldelas en skolledare som drivit igenom ett digitaliseringsprojekt som främjar enskilda skolors utveckling på ett innovativt och transformativt sätt med pedagogiska vinster för rektorer, lärare och/eller elever.Priset premierar en ledare som tagit utgångspunkt i verksamhetens behov, påvisat effektivisering, skalbarhet och en systematisk uppföljning över tid.

Camilla har nu gått vidare till att bli en av de tre som kan vinna priset på galan som äger rum den 16-17 september på Nalen i Stockholm.

- Jag känner mig jätteglad och stolt förstås att någon eller några har tagit sig tiden att nominera mig till den här utmärkelsen. Det betyder jättemycket för mig, säger Camilla.

Varför tror du att du har blivit nominerad?
- Jag har jobbat med den här frågan i många år i olika roller; lärare, it-pedagog och nu skolledare och digitalisering är en hjärtefråga för mig.

Vad gör du om du vinner?
- Jag fortsätter i precis samma anda som nu. Jag är lite nördig så det här är inte bara mitt jobb, det är ett stort intresse också.