Fler webbplatser
Barn och utbildning

Digital kommunikation – nu även i kommunens förskolor och fritidshem

Från och med mitten av september 2020 inför Hallstahammars kommun den digitala platt­formen Tieto Edu även i för­skolan och på fritids­hemmen. Det innebär att också du som har barn i kommunens för­skolor och fritids­hem kan sköta sådant som schema­läggning och frånvaro­rapportering direkt i din mobil. Du kan också skicka meddelanden och få information i mobilen eller surf­plattan.

Förälder som loggar in på Tieto Edu

Ladda hem appen Tieto Edu

Plattformen heter Tieto Education och finns som app (Tieto Edu) att använda både på mobiltelefon och surfplatta. Du loggar in med bank-id.

Appen hittar du på ställen där appar finns (exempelvis Play Butik eller App Store).

Smidigt med digitala hjälp­medel

Den digitala utvecklingen går snabbt och vi har sedan länge jobbat mycket med den pedagogiska biten i förskolan. Det känns väldigt bra att nu också kunna använda digitala hjälpmedel som underlättar för föräldrar och vårdnadshavare. De första funktionerna vi kommer börja använda är att vårdnadshavaren lägger in barnets schema direkt i verktyget i sin telefon eller platta, och att du kan anmäla om ditt barn är sjukt eller frånvarande av någon orsak, säger Elisabet Sandström, områdeschef för förskolan i Hallstahammars kommun.

Förskolans och fritids medarbetare hjälper dig

Inför lanseringen av plattformen har medarbetarna på våra förskolor och fritidshem fått utbildning i hur Tieto Education fungerar. De hjälper gärna till att visa hur du laddar ner och använder appen. Barn- och utbildningsförvaltningen har också tagit fram informationsmaterial, bland annat finns det instruktionsfilmer som visar hur du lägger in barnets schema.