Fler webbplatser
Barn och utbildning

Håll tummarna för våra fantastiska Hallsta­lärare

Lärarna Marie-Louise (Mimmi) Larsson på Näslundsskolan och Anne Hekkinen, Sophie Norling, Magnus Bengtsson och Pernilla Jansson på Parkskolan har alla nominerats till Lärargalans olika kategorier av sina elever. Söndagen den 1 december under galans tv-sändning avslöjas om de nominerade även kammade hem några pris. Slå på SVT2 klockan 20.00 och håll tummarna!

Färgglad hand med hashtaggen #Allaskalyckas

Genom Lärargalan lyfter elever fram sina favoritlärare och på så sätt skapas inspirerande förebilder inom yrket. Under en galakväll får de som valt yrket lärare stå i rampljuset och bli hyllade för sitt fantastiska arbete.

Vinnare är...

Lärargalan ägde rum den 18 november i Berns salonger i Stockholm, men vilka vinnarna blev är ännu så länge en väl förborgad hemlighet. Den 1 december, med start kockan 20.00, sänds galan på SVT2 och då kommer vinnarna att avslöjas.

Eleverna nominerar och motiverar

Stftelsen Lärargalan anser att det är mest lämpligt att eleverna får nominera sina lärare till Lärargalans priser. Eleverna skickar in sina nomineringar med motivering och vinnarna utses sedan av en jury.

Våra nominerade lärare med motivering:

Hon skapar ro i klassrummet och hon är snäll. Hon inspirerar mig till att vilja lära mig mer och hon är en riktigt bra lärare!
Marie-Louise Larsson, Näslundskolan

Anne är den bästa läraren jag har haft någonsin, hon är inte bara lärare hon är mer än det och hon bryr sig så mycket om hennes elever. Jag hoppas att hon får det bästa i framtiden! :)
Anne Hekkinen, Parkskolan

Jag vill att Sophie Norling ska få priset som årets inspiratör. Hon inspirerar verkligen oss och får oss alla att vilja lära oss mer. Vi har alltid jätteroligt på lektionerna och jag tror att alla elever, generellt har en speciell bond med Sophie som man inte har med andra lärare. Alltid en massa nya roliga saker, ibland är det utmanande men efteråt känner man sig duktig! Hoppas hon tar hem detta priset nu för det är hon värd, världsbäst är hon.
Sophie Norling, Parkskolan

Jag tycker att hon ska vinna för att hon visar oss elever hur man ska tänka i riktiga världen samt hur den påverkas av vad som hänt förr och vad vi borde undvika för att inte begå samma misstag. Hon är en briljant lärare som är insatt i alla elever och vill hjälpa alla att nå sin fulla potential i hennes ämnen.
Pernilla Jansson, Parkskolan

Magnus lär ut genom nytänkande och varierande lektioner. Han inspirerar oss elever med hjälp av sin positivitet och humor :)
Magnus Bengtsson, Parkskolan

Mer information