Fler webbplatser

Corona - Information om verksamheter är stängda eller öppna

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

  Biblioteket i Kulturhuset i Hallstahammar har öppet med ordinarie öppettider. Fortfarande gäller särskilda restriktioner för att undvika trängsel och bidra till minskad smittspridning. Kolbäcks bibliotek har sin "Meröppetservice" öppen.


  På grund av den pågående coronapandemin gäller fortfarande särskilda restriktioner när du besöker våra bibliotek.

  Vi uppmanar till korta besök och att du håller avstånd till andra besökare och personal.

  Observera att under tiden med dessa skärpta restriktioner erbjuder biblioteket utökad service med "Boken kommer". Kontakta biblioteket för mer information.

  Nej. Vallmobadet är stängt för säsongen. Öppnar åter i augusti.

  Då Sporthallen drivs av en ekonomisk förening sker besluten om öppethållande av föreningen själv.

  Städpatrullen och Teatergruppen har feriearbetande ungdomar sommaren 2021. De feriejobb där ungdomar jobbar inom socialförvaltningen, till exempel genom att sätta guldkant på tillvaron hos någon med hemtjänst eller som bor på ett äldreboende är inställda under sommaren 2021.


  "Vanliga" semestervikariat för att täcka upp behovet under sommarmånaderna, och som kräver att man är minst 18 år gammal har utannonserats i vanlig ordning.

  Nej. Ishallen är stängd för säsongen. Hur verksamheten kommer se ut när det är dags att öppna igen i höst beror på situationen med coronapandemin då.

  Fritidsgårdarna, både i Kulturhuset i Hallstahammar och i Kolbäcks stationshus har ordinarie öppettider, men med särskilda restriktioner som ska begränsa risken för smittspridning. Bland annat är antalet besökare åt gången maximerat till ett visst antal.

  Skantzöbadet är öppet under sommarsäsongen, från 28 maj till och med 22 augusti 2021. Särskilda restriktioner, riktlinjer och rutiner gäller, bland annat rekommenderas du att köpa biljetter i förväg via webben för att minska risken för trängsel och köbildning.

  Ja, Skantzö camping och stuguthyrning har öppet. Riktlinjer och rekommendationer från myndigheter med anledning av coronapandemin följs noga.

   

  Samlingssalen på campingen hyrs inte ut.

  Den öppna familjeverksamheten, för vårdnadshavare och deras barn (ålder noll till sex år), anpassar sin verksamhet utifrån aktuella restriktioner och rekommendationer.

  • Kulturskolan fortsätter med enskild undervisning och gruppverksamhet för maximalt fem elever i låg- och mellanstadiet.
  • Enskild undervisning för högstadie- och gymnasieelever kan bedrivas genom fjärr- eller distansundervisning. Tala med din lärare om vad som gäller för dig.
  • Dans- och filmundervisning är igång igen, men följer särskilda restriktioner för att minska risken för smittspridning.
  • Föräldrar och vårdnadshavare uppmanas att inte följa med sitt barn in i lokalerna.
  • Inga konserter genomförs.

  På grund av coronapandemin är föreningsbyrån i Kulturhuset stängd för spontanbesök och kontorsdelarna av huset är helt stängda för utomstående besökare.


  För förenings-, lokal- och nyckelhanteringfrågor är du välkommen att ringa kommunens föreningsassistent på telefon 0220‑241 20 eller e-posta foreningsbyran@hallstahammar.se

  De aktiviteter som sker på våra mötesplatser för äldre; Hästhoven, Seniorfyran och Hjärtpunkten har under pågående pandemi varit inställda. När smittspridningen börjar peka neråt och vädret mer och mer tillåter aktiviteter utomhus börjar också Seniorglädjer aktiviteter att komma igång.


  Den uppsökande verksamheten när vi besöker dig som fyller 75 år under året har coronaanpassats. Det innebär att vi inte genomför fysiska besök utan istället skickar vi hem en informationsfolder samt att vi erbjuder telefonsamtal istället.

  Nej, det är inte besöksförbud på kommunens äldreboenden. Regeringen beslutade att besöksförbudet upphörde från 1 oktober 2020. Det innebär att du kan besöka dina närstående på Lövåsen, Strandgården och Äppelparken.


  Särskilda riktlinjer med anledning av coronapandemin gäller vid besök på äldreboendena. Läs mer om dessa riktlinjer på respektive äldreboendes egen webbsida:

  Restaurangerna på kommunens äldreboenden är stängda för allmänheten från och med den 1 december 2020. Detta med anledning av det allmänna smittläget i länet och landet.

  Ja, vår kollektivtrafik kör som vanligt.

   

  Du bör resa på ett sätt som minimerar risken för smitta. Det kan innebära att du i första hand använder andra färdsätt än kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel där platsbiljett inte erbjuds, som till exempel att gå, att cykla eller åka bil. Undvik trängsel och håll avstånd.

  Kommunhuset på Norra Prästgårdsgatan 1 i Hallstahammar har endast öppet för bokade besök.


  Service sker i första hand genom att du kontaktar kundcenter via telefon eller e-post. Välkommen att ringa 0220‑240 00 eller e‑posta kundcenter@hallstahammar.se

  Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

  Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

  För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

  Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

  Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


  Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.