Fler webbplatser

Corona - Information om verksamheter är stängda eller öppna

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.

Ja. Vallmobadet har öppnat för höst- och vintersäsongen. Även Vallmobadets olika gruppverksamheter är igång.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Vallmobadet på tfn. 0220‑242 99 eller e-post vallmobadet@hallstahammar.se.

Under coronapandemin och covid-19 kan enbart föreningar och kommunens egna verksamheter göra bokningar och använda kommunens idrottshallar, anläggningar och möteslokaler. Det är inte möjligt för privatpersoner att boka lokaler för privata tillställningar, som exempelvis fester och kalas.

Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram särskilda riktlinjer och restriktioner med anledning av pandemin. Även städrutinerna har anpassats för att minska riken för smittspridning.

De aktiviteter som sker på våra mötesplatser för äldre; Hästhoven, Seniorfyran och Hjärtpunkten är inställda, vilket innebär att Seniorglädjes programpunkter inte genomförs och att gymmen stängs.

Nej. Då Hallstahammars kommun infört besöksförbud på våra äldreboenden Äppelparken, Lövåsen och Strandgården (och även på gruppbostäder inom LSS) så är även restaurangerna på Äppelparken, Lövåsen och Strandgården stängda för besökande matgäster.

Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

Den öppna familjeverksamheten, där vårdnadshavare med barn i åldern noll till sex år träffas, håller lokalerna på vård­centralen stängda tills vidare. Från och med slutet av augusti 2020 ordnas vissa aktiviteter utomhus.

Ja, vår kollektivtrafik kör som vanligt. Observera att du ska stanna hemma om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga symtom) och alltså inte resa med kollektivtrafiken då.