Fler webbplatser

Corona - Information om verksamheter är stängda eller öppna

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

  Ja, Vallmobadet är öppet, men anpassar verksamheten efter rådande rekommendationer.

  Då Sporthallen drivs av en ekonomisk förening sker besluten om öppethållande av föreningen själv.

  Ja. Tider för allmänhetens åkning läggs löpande ut i evenemangskalendern.

  Ja, Skantzö camping och stuguthyrning har öppet.

  Ja, Kulturskolan är igång med sin verksamhet.

  Ja, föreningsbyrån tar emot bokade besök. Kom ihåg att boka in en tid med föreningsassistenterna i förväg. Inga besök tas emot i personal- eller kontorsutrymmen.


  För förenings-, lokal- och nyckelhanteringfrågor är du välkommen att ringa kommunens föreningsassistent på telefon 0220‑241 20 eller e-posta foreningsbyran@hallstahammar.se

  Seniorglädje har pausat inomhusaktiviteterna, men genomför aktiviteter utomhus samt digitalt. Du kan träna på Hästhovens gym, men måste förboka ditt träningspass. Enbart två personer åt gången får träna.

  Den uppsökande verksamheten när vi besöker dig som fyller 75 år under året har coronaanpassats. Det innebär att vi inte genomför fysiska besök utan istället skickar vi hem en informationsfolder samt att vi erbjuder telefonsamtal istället.

  Nej, det är inte besöksförbud på kommunens äldreboenden. Varje lägenhet på ett äldreboende är någons privata hem och den personen tar emot besök precis som vem som helst. Vi ser dock gärna att du använder munskydd när du vid ditt besök rör dig i de allmänna utrymmena.


  Tänk också på att äldre, även som fullvaccinerade, kan vara skörare och mer utsatta för exempelvis coronaviruset. Behåll därför gärna munskydd på även i lägenheterna, var noga med handhygienen och avstå besök om du känner det minsta sjukdomssymtom.


  Läs mer om våra äldreboenden och om vad vi rekommenderar vid besök:

  Ja. Restaurangerna på Lövåsen, Strandgården samt Smedjan på Äppelparken är öppna även för allmänheten.

  Från och med den 12 januari 2022 tar kommunhuset på Norra Prästgårdsgatan 1 i Hallstahammar enbart emot bokade besök.

  Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

  Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

  För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

  Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

  Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


  Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.