Fler webbplatser

Corona - Information om vaccin mot covid-19

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  På den här sidan finns information om vaccin mot covid-19 och hur vaccineringen går till. I första hand finns länkar till webbsidor som 1177.se och andra myndigheter med tillförlitlig och bekräftad information.

  EU:s digitala Covidbevis är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. E‑tjänsten öppnade den 1 juli 2021.

  Kom ihåg att det är gratis att vaccinera sig mot covid-19. Du ska aldrig lämna ut några uppgifter eller koder till någon som ber om det. Ingen från vården kommer oväntat att ringa upp och be dig identifiera dig med din bankdosa eller bank-id, oavsett anledning. Om någon vill ha betalt eller ber dig lämna ut kort- eller bankuppgifter handlar det om bedrägeri!

  Sjuksköterskorna inom kommunen vaccinerar bara personer i hemmet som inte kan ta sig från sitt hem och till en vårdcentral eller vaccinationslokal. Kan du däremot, själv eller med stöd och hjälp, ta dig till vaccinationslokalen är du inte berättigad till vaccination i hemmet.


  Om du behöver få din vaccination i hemmet (alltså att du inte kan ta dig till en vaccinationslokal) måste du ansöka om så kallad hemsjukvård. Så här går det till att ansöka om hemsjukvård:

  1. Kontakta din vårdcentral och be att få prata med en distriktssjuksköterska.
  2. Sjuksköterskan kommer dokumentera din hälsohistoria och du får berätta varför du inte kan ta dig till en vaccinationslokal.
  3. Beroende av vad som framkommer skickar sedan sjuksköterskan på Region Västmanland över en rapport till kommunens enhet för hemsjukvård.
  4. Kommunens enhet för hemsjukvård tar i samråd med vårdcentralen ställning till om du har rätt till vaccination i hemmet (hemsjukvård).
  5. Om du beviljas hemsjukvård kommer de kommunala sjuksköterskorna att planera för när din vaccinering kan ske.
  6. Själva vaccinationen är kostnadsfri. Däremot kostar besöket för hemsjukvård enligt en fastställd taxa.

   (Observera att tid för vaccination måste planeras noga för att försäkra sig om både att alla vaccindoser i en ampull kan användas, samt att vaccin för dos nummer två även finns tillgängligt – det innebär att vaccineringen kanske inte kommer ske omedelbart de närmsta dagarna.)