Fler webbplatser

Corona - Hur du minskar smitt­spridning och vad du gör om du känner dig sjuk

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Det viktigast rådet för att minska spridningen av coronaviruset är att stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom. Ännu ett viktigt råd är att tvätta händerna ofta och noga. På den här sidan får du fler tips och råd hur du kan minska risken att själv bli smittad och vad du kan göra för att undvika smitta andra.

  Känner du dig sjuk ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Detta är samma rekommendation som alltid, vare sig det råder en pandemi eller inte.

   

  På 1177 Vårdguiden får du aktuell information om när du även rekommenderas att testa dig för covid-19.

  Du hittar aktuell information på myndigheternas webbplatser.

  1. Vaccinera dig mot covid-19
   Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination hjälper också till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccineras.
  2. Tvätta händerna ofta
   Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, och även direkt efter att du åkt buss eller tåg. Tvätta också händerna före matlagning och måltid samt efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  3. Hosta och nys i armvecket
   När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.
  4. Undvik att röra ögon, näsa och mun
   Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.
  5. Stanna hemma om du är sjuk
   Känner du dig sjuk ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Detta är samma rekommendation som alltid, vare sig det råder en pandemi eller inte.