Fler webbplatser

Söka utbildning i annan kommun

  Telefon: 0220-24782
  E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
  Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

  OBS! Använd i första hand mejl vid kontakt med studie- och yrkesvägledaren. Personliga besök sker endast efter tidsbokning.

  Om en utbildning du vill söka inte finns i kommunen där du är folkbokförd, kan du söka utbildningen i någon annan kommun. Vissa villkor måste då uppfyllas för att hemkommunen ska betala för din utbildningsplats.

  Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig söka utbildning i annan kommun

  Prata med studie- och yrkesvägledaren om vilka skäl du har för att vilja studera i en annan kommun. Studie- och yrkesvägledaren kan även hjälpa till med ansökan.

  Samarbetet med Västerås ger fler möjligheter

  Tillsammans med Vuxenutbildningscentrum (VUC) i Västerås kan vi erbjuda ytterligare yrkesutbildningar. Du ansöker till dessa utbildningar via Västerås stads egen e-tjänst, men ansökningarna handläggs av Hallstahammars kommun.

  Obs! Ansökningarna måste ha kommit in till kommunen minst tre veckor innan sista ansökningsdag. Kom ihåg att skicka med tidigare betyg tillsammans med din ansökan.

  Kommunen måste godkänna sökande från andra kommuner

  Är du folkbokförd i annan kommun än Hallstahammar men vill söka utbildning här måste din hemkommun godkänna att du studerar i Hallstahammars kommun.