Fler webbplatser

Särskild utbildning för vuxna

  Telefon: 0220-24782
  E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
  Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

  OBS! Använd i första hand mejl vid kontakt med studie- och yrkesvägledaren. Personliga besök sker endast efter tidsbokning.

  Särskild utbildning för vuxna är en del av den kommunala vuxenutbildningen (komvux), som riktar sig till vuxna (över 20 år) med intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Utbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

   

  Målet med särskild utbildning för vuxna är att du får kunskaper så du bättre kan klara av arbete, boende och fritid. Personlig utveckling är också ett mål. Du kan studera på en nivå som motsvarar träningsskola, anpassad grundskola eller anpassad gymnasieskola.

  Dina behov styr vilka kurser du går

  Särskild utbildning för vuxna erbjuder flera olika kurser. Du kan söka mer än en kurs, men det är inte säkert att du får plats i alla kurser du sökt. Du kan söka kurser under hela året.

  Du träffar din lärare innan kursen börjar. Ni gör då en studieplan utifrån dina behov. Undervisningen sker i små grupper i lokaler på Industrigatan 1C i Hallstahammar eller på annan ort.

  Ofta ingår studierna som en del i den dagliga verksamheten. Du kan inte få studiestöd eller studielån från Centrala Studie­stöds­nämnden när du studerar på särskild utbildning för vuxna.

  Börja alltid med ett besök hos studie- och yrkesvägledaren

  Det första du ska göra om du vill börja studera på särskild utbildning för vuxna är att boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.

  Mer information

  Vuxenutbildningen i Hallstahammar samarbetar med Västerås stad när det gäller särskild utbildning för vuxna.