Fler webbplatser

Särskild utbildning för vuxna med funktionsnedsättning (SärVux)

Namn: Carin Bengtsson
Befattning: Studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen
Telefon: 0220-24782
E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

Studie- och yrkesvägledaren har öppet för drop-in:
Måndagar och torsdagar klockan 10.00-11.00 och tisdagar klockan 13.00-14.00. Vissa avvikelser kan ske från dessa tider.
Du kan också ringa och boka annan tid som passar dig bättre.

Särskild utbildning för vuxna (SärVux) är en skolform som riktar sig till vuxna personer (över 20 år) med en intellektuell funktionsnedsättning som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Utbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

Målet med SärVux är att du får kunskaper så du bättre kan klara av arbete, boende och fritid. Personlig utveckling är också ett mål. Du kan studera på en nivå som motsvarar träningsskola, grundsärskola eller gymnasiesärskola.

Dina behov styr vilka kurser du går

SärVux erbjuder flera olika kurser. Du kan söka mer än en kurs, men det är inte säkert att du får plats i alla kurser du sökt. Du kan söka kurser under hela året.

Du träffar din lärare innan kursen börjar. Ni gör då en studieplan utifrån dina behov. Undervisningen sker i små grupper i lokaler på Industrigatan 1C i Hallstahammar.

Ofta ingår studierna som en del i den dagliga verksamheten. Du kan inte få studiestöd eller studielån från Centrala Studiestödsnämnden när du studerar på SärVux.

Börja alltid med ett besök hos studie- och yrkesvägledaren

Det första du ska göra om du vill börja studera på särskild utbildning för vuxna (SärVux) är att boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.

Mer information

Vuxenutbildningen i Hallstahammar samarbetar med Västerås stad när det gäller särskild utbildning för vuxna.