Fler webbplatser

Tieto Education – kommunikation mellan hem, förskola, fritids och skola

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Plattformen Tieto Education används av Hallstahammars kommun för kommunikation mellan hem, förskola, fritidshem och skola. Via plattformen kan du anmäla ditt barns frånvaro, få information, ta emot och skicka meddelanden. Går barnet i förskola eller på fritids lägger du även in barnets schema direkt i appen. För skolelever kan du se klassens veckoplanering och ditt barns schema.

  Hand som håller i mobiltelefon och ska logga in på Tieto Edu

  Hämta hem appen till din telefon eller surfplatta

  Verktyget går att använda både på en mobiltelefon (smartphone) och en lär-, läs- eller surfplatta. Till dessa enheter är det smidigast att ladda ner appen som heter Tieto Edu. Appen hittar du på ställen där appar finns (exempelvis Play Butik eller App Store).

  Inloggning med bank-id för vårdnadshavare

  När du använder Tieto Edu måste du som vårdnadshavare logga in med bank-id. Bank-id är en säker identifiering av dig på internet.

  Kontakta din bank om du vill skaffa bank-id.

  Alternativ inloggning med användare och lösenord

  Det finns även ett alternativt sätt att logga in för dig som saknar e-legitimation. Kontakta ditt barns förskola eller skola för att få ett användarnamn och ett lösenord.

  Uppdatera kontaktinformation

  Det är viktigt att du som vårdnadshavare ser till att kontaktinformationen i Tieto Education är rätt. Ändrar du mobilnummer eller e-postadress är det viktigt att du uppdaterar detta i appen. På så vis har vi alltid rätt kontaktuppgifter om vi behöver nå dig som vårdnadshavare

  Notiser gör att du kan hålla koll på informationen

  När du får ett meddelande eller när information från förskolan, skolan eller fritidshemmet publiceras får du en notis i appen. Detta under förutsättning att du inte har stängt av notifieringsfunktionen i din telefon eller surfplatta.

  När något publiceras i veckoplanen kommer däremot ingen notis upp. Veckoplanen får du därför aktivt själv gå in och hålla koll på.

  Observera att via dator får du inte notiser när något nytt kommuniceras från förskolan, skolan eller fritidshemmet.

  Frånvarorapportering och sjukanmälan

  I Tieto Education kan du som vårdnadshavare anmäla frånvaro hela dagar (till exempel vid sjukdom), och du kan även anmäla planerad frånvaro för del av dag (till exempel för ett tandläkarbesök).

  Lägg in barnets schema för förskola och fritidshem

  Du kan enkelt registrera och ändra schemat för ditt barn med placering i förskola eller fritidshem. Verktyget hjälper dig även med påminnelser när schemat löper ut och måste uppdateras, eller om ditt barn får en ny placering och ett nytt schema behöver registreras.

  • Kom ihåg att registrera en schemaändring minst 48 timmar innan det nya schemat ska börja gälla.
  • Schemat kan kopieras för som längst tio veckor, därefter måste du lägga in tiderna på nytt.
  • Notera att det inte går att lägga ett schema på planerade lovveckor (till exempel på påsk- eller höstlov) eller kompetensutvecklingsdagar. För barnomsorg under loven kommer det i god tid skickas ut en separat lovplanering via Tieto Education.