Fler webbplatser

Påsklovet - mindre aktiviteter pga corona-viruset

Adorable little girl outdoors collecting chocolate eggs as part of Easter tradition in Finland

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

På grund av rådande omständigheter sker det inte lika mycket aktivtieter för barn och unga i kommunen under årets påsklov. Vi på kultur och fritid uppmanar er att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Aktiviteter som äger rum

Nedan finner du en sammanställning av några lovaktiviteter i kommunen. Notera att det sker fler lovaktiviteter i kommunen som inte nämns här. Kontakta dina lokala föreningar för mer information.

Musik, film, läsning och kreativitet

 • Bibliotekets verksamhet
  • Tisdag 7/4 kl. 11.00 Den stora äggjakten! Kom och delta i äggjakten där du får en påskpresent om du samlar alla ägg. Det finns två guldbiljetter som ger ett extra fint pris, så kom i tid om du ska ha chans på dem!
  • Bokbingo hela veckan. Från och med 30/3 kan du hämta en bokbingobricka på biblioteken i Hallstahammar och Kolbäck. Få fyra i rad och hämta sedan din bokvinst på biblioteket.
  • På våra sociala medier kommer det att dyka upp överraskningar under veckan! Följ oss på Facebook: kulturhusethallstahammar och på Instagram: hallstahammarsbibliotek
  • Kom ihåg att biblioteket i Hallstahammar tillfälligt håller hus i Forum, Parkgatan 24.

Sport och bad

På scen och bio

Föreningars lovverksamhet

 • Shadowplayers verksamhet
  Den lokala spelföreningen arrangerar olika verksamheter som rör alla former av spel
 • Föreningsregistret
  Här kan du hitta kontaktuppgifter till alla kommunens föreningar om du undrar vad en specifik förening har för lovverksamhet

Ett tips! Om du eller din förening, verksamhet eller organisation vill marknadsföra sina aktiviteter eller evenemang här på hemsidan eller i evenemangskalendern, kontakta kultur och fritids aktivitetssamordnare för barn och unga via kontaktblocket högst upp på sidan.


Råd för att minska smitt­spridning om ni besöker aktivtieterna

 1. Håll distansen
  Var allmänt mer återhållsam med att träffa människor och undvik gärna större folksamlingar när det är möjligt. Håll gärna en meters avstånd till andra människor och undvik nära kontakt (minst två meters avstånd) med synligt förkylda eller hostande människor. Du som är äldre bör i ännu högre utsträckning begränsa dina sociala kontakter och så långt det är möjligt stanna i hemmet.

 2. Tvätta händerna ofta
  Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, och även direkt efter att du åkt buss eller tåg. Tvätta också händerna före matlagning och måltid samt efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

 3. Stanna hemma om du är sjuk
  Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma tills du är symtomfri och därefter ytterligare två dagar. Detta är extra viktigt om du jobbar inom vård eller omsorg!

 4. Hosta och nys i armvecket
  När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

 5. Undvik att röra ögon, näsa och mun
  Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.