Fler webbplatser

Hälsningar från biblioteket: Här är vi!

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Namn: Hallstahammars biblioteket
Telefon: 0220-24110
E-post: biblioteket@hallstahammar.se
Besöksadress: Folkets hus, Parkgatan 24, Hallstahammar

Du kan nå biblioteket per telefon under våra öppettider.

Biblioteket i Hallstahammar har tillfälligt flyttat till Forum i Folkets hus på grund av renoveringar i Kulturhuset. Trots provisoriska lokaler på mindre yta har vi fortfarande vår verksamhet i full gång! Så nu uppmanar vi fler besökare att hälsa på i lokalerna på Parkgatan 24.

Person som läser en barnbok

Massor av böcker finns att låna

Det är full fart på biblioteket och vi ser gärna att fler vill ta del av våra tjänster. Till lokalerna i Folkets hus har vi tagit med oss ett stort antal nya böcker, ljudböcker och tidskrifter för både vuxna och barn. Det du inte hittar i hyllorna hjälper vi dig gärna hitta i vår biblioteks­katalog. I bibliotekskatalogen finns hela utbudet från länets alla bibliotek samlat och därifrån kan du antingen beställa hem de böcker du vill ha på egen hand, eller ta hjälp av oss.

Läs, plugga, låna en dator eller bara ta det lugnt

Vi har så mycket mer än bara böcker att erbjuda. Här kan du låna en dator eller använda vårt internet. Som student eller elev kan du sitta här och studera. För barnen finns en mysig soffhörna att läsa i. Självklart är du också välkommen att bara titta in en stund, koppla av och läsa en av våra dagstidningar.

För dig som på grund av ålder eller sjukdom inte kan besöka biblioteket, finns självklart tjänsten Boken kommer kvar.

Evenemang på biblioteket

Biblioteket bjuder också in allmänheten till olika evenemang. Varje torsdag mellan klockan 14.00 och 16.00 finns IT-hjälpen på plats för att svara på enklare frågor kring användning av bland annat mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Eller varför inte besöka en eller flera av våra bokcirklar. För barn mellan 8 och 12 år finns bibliotekets läseklubb där vi pratar om böcker och tillsammans hittar på aktiviteter som hänger ihop med böcker och läsande.

Våra öppettider

Vi öppnar klockan 10.00 helgfria vardagar. Vi stänger klockan 17.00 alla dagar utom tisdagar då vi har öppet till 18.00. Vi har stängt på lördagar, söndagar och röda dagar.

Det kan förekomma ändringar i våra ordinarie öppettider, till exempel om det ordnas andra evenemang i lokalerna. Ändrade öppettider och tillfällig stängning annonserar vi både här på kommunens webbplats och på Kulturhusets Facebooksida.

Kartbild som visar närmsta busshållplats till biblioteket 

Lätt att ta sig hit

Du kan lätt ta dig till bibliotekets lokaler i Forum i Folkets hus på Parkgatan 24. All vår kollektivtrafik; Bruk­s­linjen, Flexlinjen eller Servicelinjen är gratis för dig som resenär. Det finns också gott om parkeringsplatser för dig med egen bil.

  • Både Brukslinjen och Servicelinjen stannar cirka 250 meter från Folkets Hus på hållplats Skolgatan
  • Flexlinjen tar dig ända fram till Folkets hus och du beställer själv hämtning från till exempel din hemadress

Väl på plats använder du huvudingången på husets norra gavel. (Se bilden) Lokalerna är tillgängliga även för dig med rullator eller rullstol.

Varmt välkommen hälsar bibliotekspersonalen!