Fler webbplatser

Viktig information till dig som har färdtjänst

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Färdtjänsthandläggare
  Telefon: 0220-24208

  Hallstahammars kommun vill dels informera dig om att färd­tjänsten byter ut­förare, och i och med det får ett nytt telefon­nummer för beställning av färd­tjänst­resor. Vi vill också marknads­föra vår avgifts­fria Flexlinje som kan vara ett alternativ när du behöver resa inom kommunen. För det tredje vill vi även på­minna om att du som vill ut­nyttja riks­färd­tjänst till jul- och nyårs­helgen behöver ansöka om och beställa din resa senast 12 november.

  Person med rullator går uppför ramp till färdtjänsttaxi

  Nytt telefonnummer när du beställer färdtjänstresa inom kommunen eller länet

  Från och med den 1 november 2021 kommer det vara Västanhede Trafik som kör Hallstahammars kommuns färdtjänstresor. Redan från måndag den 18 oktober kan du ringa det nya telefonnumret för att beställa färdtjänstresa inom kommunen eller Västmanlands län.

  • Ring telefonnummer 0220‑247 00 och beställ din färdtjänstresa. (Gäller resa från och med 1/11-2021.)
   För resor under oktober månad gör du som tidigare din beställning via Region Västmanland på telefonnummer 020‑21 21 21.
  • Du behöver uppge namn, personnummer, var du behöver bli hämtad och vart du ska resa.
  • Beställ resan tidigast 14 dagar och senast 30 minuter innan du vill resa. (Observera att beställning av resor under storhelger, som jul och nyår måste beställas minst en månad innan.)
  • Enkel resa kostar 30 kronor inom Hallstahammars kommun eller 105 kronor inom Västmanlands län.
  • Om du behöver, så hjälper chauffören dig in i och ut ur fordonet. Du kan även få hjälp att bära bagage (maximalt två kassar) till och från din entrédörr (i markplan).
  • Om du behöver hjälp i anslutning till resan, till exempel för att uträtta ärenden, kan du i mån av plats ta med dig en medresenär. Medresenären betalar 50 kronor för enkel resa i Hallstahammars kommun och 125 kronor för enkel resa i länet.
  • Färdtjänstresorna samordnas precis som tidigare, vilket innebär att du kan få åka tillsammans med andra personer och resan kan ta lite längre tid på grund av res-rutten.

  Avgiftsfria Flexlinjen kan vara ett alternativ

  Med Flexlinjen blir du hämtad vid dörren och körd till valfritt resmål inom Hallsta-hammar, Kolbäck, Mölntorp, Strömsholm, Herrskogen och Borgåsund. Fordonen som används är anpassade för dig med funktionsnedsättning och har ramp för rollatorer och rullstolar.

  Flexlinjen kan du boka upp till 1 vecka i förväg, men senast en timme innan önskad resa måste vi få din beställning. Ju tidigare du bokar desto större chans har du att få åka på önskad tid då resan samordnas med andra resenärer. Flexlinjetrafiken körs under vissa tider de flesta av veckans dagar:

  • Beställ resa med Flexlinjen genom att ringa telefonnummer 0220‑245 00, vardagar mellan klockan 08.30-11.30 och 12.30-16.30.
  • Turerna körs måndag-fredag klockan 09.00-17.00 samt lördagar klockan 10.30‑13.00 inom Hallstahammars tätort.
  • Turerna körs måndag-fredag klockan 08.30-11.30 och 12.30-16.30 i Kolbäck, Mölntorp, Strömsholm, Herrskogen och Borgåsund.
  • Flexlinjen kostar inget att utnyttja – du reser avgiftsfritt!

  Du som vill åka riksfärdtjänst i jul- och nyårshelgen – beställ resan i god tid

  Om du ska resa inom Sverige, men utanför Västmanlands län, och inte ensam kan klara att åka med allmänna kommunikationer kan du ansöka om riksfärdtjänst. Du behöver ansöka om din riksfärdtjänstresa i god tid, minst tre veckor innan du ska resa. Vid resor under jul- och nyårshelgerna måste ansökan lämnas in senast den 12 november.

  Du gör din ansökan om riksfärdtjänst direkt här på kommunens webbplats eller genom att kontakta kommunens kundcenter. (Observera att du inte ska ringa till Västanhede Trafik)

  Mer information och hjälp

  Färdtjänsthandläggaren eller kundcenters kommunvägledare hjälper dig gärna, och kan mer detaljerat svara på hur du beställer resor och om vilka regler som gäller. De kan även ordna så du får informationen hemskickad.