Fler webbplatser

Kramar och närkontakt med barn och barnbarn närmar sig

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Namn: Monika Selin
  Befattning: Områdeschef för äldreomsorgen med ansvar för särskilda boenden
  Telefon: 0220-24017
  E-post: monika.selin@hallstahammar.se
  Besöksadress: Skolgatan 15, Hallstahammar

  Sista veckan i februari öppnade Folkhälsomyndigheten upp för vissa lättnader i sina rekommendationer till de som bor på särskilda boenden och deras anhöriga, när det handlar om att träffas. I Hallstahammars kommun välkomnar vi, nu som tidigare, besök men vill att alla fortsätter vara försiktiga.

  Kvinna med visir och munskydd

  Både antalet sjukdomsfall och antalet dödsfall har minskat bland personer som bor på särskilda boenden för äldre, i takt med att andelen som vaccinerat sig mot covid-19 har ökat. Detta öppnar för möjligheten att åter träffa anhöriga på nära håll i sitt eget hem.

  Alla som bor på våra äldreboenden här i kommunen har, sedan det nationella besöksförbudet upphävdes i oktober förra året, kunnat ta emot besök. Det handlar ju om människors privata hem – och givetvis vill vi att människor ska kunna träffas. Vi har rutiner för smitt­säkra besök och vi vill hålla i de rutinerna lite till för att inte riskera en ökad smittspridning, om det kommer en tredje våg, säger Monika Selin, områdeschef för äldreomsorgen i Hallstahammars kommun.

  Ha skydd på i allmänna utrymmen

  Folkhälsomyndigheten bedömer nu att den som är vaccinerad med två doser kan återgå till en lite mer normal tillvaro när det gäller kontakter med andra människor, två veckor efter den andra dosen.

  Den som är vaccinerad behöver alltså inte längre vara lika försiktig som innan, i sitt eget hem. Det går till exempel bra att träffa symtomfria anhöriga och att komma dem fysiskt nära.

  • På kommunens äldreboenden rekommenderar vi fortfarande att när du som besökare kommer till oss ska du använda visir eller munskydd när du går från entrén till din närståendes lägenhet.
  • Vi vill gärna att du precis som tidigare meddelar oss när du tänker komma på besök. Detta för att kunna undvika större samlingar med besökare vid samma tidpunkt.
  • Varje person bestämmer och ansvarar sjäv för om man vill fortsätta ha skyddsutrustning på när man umgås i lägenheten. Vi vill dock uppmana alla till försiktighet.

  Tack för att du håller i och håller ut – tillsammans hjälps vi åt att övervinna pandemin