Fler webbplatser

Familje­hem och stöd­familjer sökes

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Telefon: 0220-24604

På vår mottagningstelefon når du oss under kontorstid. Om det är akut och du behöver ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås.

Är det riktigt akut ska du alltid ringa 112.

Många barn behöver bo hos andra vuxna än sina biologiska föräldrar under delar av sin uppväxt, på hel- eller deltid. Vi behöver din och många andras hjälp för att se till så varje barn får ett tryggt hem och fler engagerade vuxna i sina liv. Socialtjänsten i Hallstahammar söker personer som vill göra en insats för utsatt barn och ungdomar.

Ett barns och en vuxens händer möts

Vi har idag flera barn som är i behov av att placeras i familjehem då de av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar. Vi söker just nu särskilt efter ett familjehem som kan ta emot två systrar. Vi har även flera barn som är i behov av en stödfamilj.

I familjehemmet har barnet sitt stadigvarande boende. Målet vid en familjehemsplacering är att så långt det är möjligt, återförena barnen med sin familj. Stödfamiljen tar emot barnet mestadels på helger, en eller flera gånger i månaden.

De flesta människor passar för dessa uppdrag. För uppdrag som stödfamilj eller familjehem kan du vara gift, sambo eller ensamstående, med eller utan barn. Du kan bo på landet eller i staden, i villa eller lägenhet. Det vi lägger stor vikt vid är att du har ork och engagemang att ta emot ett barn i familjen. Du ska kunna erbjuda barnen en stabil och trygg hemmiljö med mycket kärlek och omsorg. I en familj ska alla familjemedlemmar vara överens och vilja ta emot ett barn i hemmet.

Det finns inga krav på utbildning eller erfarenhet, utan det är din personliga lämplighet som avgör. För samtliga uppdrag utgår ersättning. Du får stöd och vägledning i ditt uppdrag och som familjehem får du även utbildning.

Om du är intresserad av att veta mer, ta kontakt med oss! Du når oss på 0220-24604.